KBC ZAGREB: Pozitivne poslovne rezultate ostvarili i prije planiranog

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Poslovanje na pozitivnoj nuli, najavljeno da bi se moglo ostvariti krajem 2016. godine, ostvareno je i prije planiranog roka – već krajem prošle godine, objavljeno je danas na konferenciji za novinare u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.

Na današnjoj konferenciji javnost predstavljeni su pozitivni poslovni rezultati KBC-a Zagreb. Sanacijski upravitelj KBC-a Zagreb Hrvoje Vučić i njegov zamjenik Zvonimir Bubaš predstavili su podatke prema kojima je u 2015. godini ostvaren prihod od 1,77 milijardi kuna, što je 36,46% više nego lani. Svi pozitivni naturalni i financijski pokazatelji rezultat su povećane produktivnosti u svim segmentima djelatnosti ustanove kao rezultat kvalitetnije organizacije rada.

Liste čekanja

Liste čekanja skraćene su za ukupno 222 dana što čini smanjenje od nešto više od 30 posto. Ostvareno je to poboljšanom organizacijom rada i kroz Program plus u kojem je obrađeno 13.538 pacijenata.

Program 72 sata

Brzi početak liječenja bolesnika kojima je dijagnosticirana maligna bolest realiziran je pokretanjem Programa 72 sata kroz 12 interdisciplinarnih onkoloških timova u koje je uključeno 278 liječnika specijalista KBC-a Zagreb. U ovom obliku brzog zbrinjavanja bolesnika od 20.07.2015.godine dijagnostički je obrađeno 1.773 pacijenta, a kod onih kojima je bilo potrebno – njih ukupno 488 (28%) liječenje je započeto unutar 72 sata.

“Sve bolji pokazatelji poslovanja rezultat su napora svih djelatnika KBC-a Zagreb i Sanacijskog vijeća. Kao vodeća zdravstvena institucija i jedina takve vrste u Hrvatskoj, pokazali smo primjerom kako se boljom organizacijom rada mogu ostvariti dobri rezultati, povećati dostupnost, unaprijediti kvaliteta bolničkih usluga i povećati sigurnost naših pacijenata”, istaknuo je sanacijski upravitelj prof.dr.sc. Hrvoje Vrčić.


Komentari