KB SVETI DUH O PSIHOLOŠKOJ POMOĆI TRUDNICI: Naša bolnica, nažalost, nema zaposlenog psihologa

Bolnica Sveti Duh (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Iz Kliničke bolnice “Sveti Duh” u subotu su, na brojna pitanja o psihološkoj pomoći trudnici Mireli Čavajdi, pojasnili da u bolnici nemaju zaposlenog psihologa pa joj tijekom hospitalizacije nisu mogli pružiti profesionalnu psihološku pomoć, ali da su učinili sve da joj daju podršku.

“Svjesni smo da je u stresnim i teškim situacijama, kao što je ova u kojoj se našla gospođa Mirela Čavajda, psihološka pomoć izuzetno bitna. Naša bolnica, nažalost, nema zaposlenog psihologa i zbog toga tijekom hospitalizacije gospođe Čavajda u KB ‘Sveti Duh’ nismo bili u mogućnosti pružiti profesionalnu psihološku pomoć”, izvijestili su u subotu ujutro iz ureda ravnateljice Ana-Marije Šimundić.

Naglasili su i kako je “osoblje Klinike za ginekologiju i porodništvo učinilo sve što je u njihovoj moći da pacijentici daju podršku i smanje razinu straha i nelagode u ovoj, za nju izuzetno teškoj i bolnoj životnoj situaciji”.

Šimundić je izvijestila da je trudnici Mireli Čavajdi i osobno, kao ravnateljica, pisanim putem ponovila da joj stoji na raspolaganju za daljnje savjetovanje.

“Kao nova uprava, prepoznali smo odmah u početku svog mandata važnost uloge psihologa i nastojat ćemo u najkraćem mogućem roku pokrenuti njihovo zapošljavanje, na dobrobit naših pacijenata. Stoga se nadam da ćemo uskoro moći našim pacijentima osigurati profesionalnu psihološku pomoć, kad god im to zatreba”, istaknula je ravnateljica u priopćenju.

Priopćenje iz Uprave Uprava Kliničke bolnice Sveti Duh uslijedilo je nakon jučerašnje izjave ministra zdravstva Vilija Beroša da je bolnica pružila psihološku pomoć Mireli Čavajdi, što je potom demantirala njezina odvjetnica Vanja Jurić.


Komentari