KB Sveti Duh i Dubrava nagrađeni prestižnim priznanjem

wiki

Europska organizacija za moždani udar (European Stroke Organisation – ESO) nagradila je dvije zagrebačke bolnice za kvalitetu zbrinjavanja osoba s akutnim moždanim udarom – klinička bolnica “Sveti Duh” dobila je platinastu nagradu, a KB Dubrava zlatnu.

Nagrade su dodijeljene u sklopu ESO ANGELS inicijative čiji je cilj poboljšanje zdravstvene skrbi o osobama s moždanim udarom, a u mnoštvu bolnica iz cijele Europe sudjelovalo je i 12 hrvatskih zdravstvenih ustanova.

“Ova nam nagrada mnogo znači, jer smo pokazali napredak u odnosu na prošlu godinu kada smo dobili zlatnu nagradu za kvalitetu skrbi o osobama s akutnim moždanim udarom mjerenu kroz sedam kriterija”, istaknuo je neurolog iz Hrvatskog društva za prevenciju moždanog udara i v. d. pročelnika Zavoda za cerebrovaskularne bolesti i intenzivnu neurologiju Klinike za neurologiju KB “Sveti Duh” Hrvoje Budinčević, izvijestili su iz te Klinike.

Dodaju i da očekuju kako će se ovoj inicijativi slijedeće godine priključiti sve bolnice u Hrvatskoj

Budinčević smatra da ovaj projekt bolnicama može pomoći da unaprijede kvalitetu skrbi o osobama s moždanim udarom.

„Vjerujem da nam je svima cilj ostvariti ili pokazati najviše europske standarde zbrinjavanju moždanog udara. Rezultati dobiveni iz ovog programa mogu biti korisni u definiranju ciljeva poboljšanja kvalitete skrbi o osobama s moždanim udarom u sklopu nacionalne strategije te programa prevencije i liječenja moždanog udara”, poručio je Budinčević.

Europska organizacija za moždani udar pan-europsko je udruženju koje okuplja i educira medicinske stručnjake te nacionalna i regionalna udruženja s ciljem poboljšanja skrbi o osoba s moždanim udarom.

Ponudom najboljih praksi u liječenju moždanog udara ESO, kako ističu, nastoji potaknuti nositelje javnih politika da svoje zdravstvene politike upravljanja moždanim udarom u Europi usklade s najboljim praksama.

(Hina)


Komentari