KAZNENO PRIJAVLJENI HULIGANI: Policija stigla na kraj onima koji su devastirali kafić na Trešnjevci!

Foto: PUZ

 

Zagrebačka policija kazneno je prijavila 26 osoba koje su se u nedjelju sukobile u jednom kafiću na Trešnjevci. Istraga je pokazala kako su navijači Torcide napali navijače Dinama.

Priopćenje PU Zagrebačke prenosimo u cijelosti.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističku obradu nad 22 osobe starosti od 18 do 28 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Izazivanje nereda” , te nad 18-godišnjakom i 21-godišnjakom zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 27-godišnjakom zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima te 28-godišnjakom zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

Naime, sumnja se kako su se 22 osumnjičenika, 14. travnja oko 15 sati u Zvorničkoj ulici, u ugostiteljskom objektu, u vlasništvu 44-godišnjakinje, kao pripadnici gostujuće navijačke skupine, sukobili s grupom za sada nepoznatih osoba iz skupine domaćih navijača, uporabom fizičke snage, te dostupnih predmeta (sitni inventar ugostiteljskog objekta) kao i ručno izrađenim sredstvima za napad te pirotehnikom.

Ugostiteljski su objekt iznutra znatno oštetili i i bengalkom zapalili tendu, nakon čega su svi pobjegli. Policijski službenici su temeljem dojave u blizini mjesta događaja navedene pronašli, uhitili i doveli u službene prostorije.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 100.000 kuna. Svi su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Četvorica osumnjičenih za počinjenje prekršaja, prepraćeni su na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. U svezi događaja s Trešnjevke, policijski službenici i dalje nastavljaju kriminalističko istraživanje.”


Komentari