Kazna za prosvjednicu iz Sesveta: Na prosvjedu protiv maski u školama, vikala je na ravnatelja ‘Sotono, Hitleru!‘

Foto (ilustracija): Tomislav Kristo / CROPIX

Prosvjdenica Tina (40) iz Sesveta  proglašena je krivom i nepravomoćno osuđena jer je na prosvjedu protiv maski u školi vrijeđala školskog ravnatelja te glasno vikala. Određena joj je kazna od 1000 kuna, a mora platiti i 500 kuna troškova postupka.

Prema presudi, Tina je lani u rujnu u 12 sati “na prostoru ispred te u unutrašnjosti OŠ Krapinske Toplice narušavala javni red i mir na javnom mjestu na naročito drzak način.

“Za vrijeme sudjelovanja na javnom prosvjedu kod Osnovne škole Krapinske Toplice glasno vičući vrijeđala je i omalovažavala ravnatelja škole riječima: ‘Sotono, Hitleru!‘. Takvim ponašanjem uznemirila je ravnatelja te ostale djelatnike škole, kao i djecu koja su se nalazila u školi i ispred škole”, stoji u presudi.

Ravnatelj je svjedočip kako se taj dan ispred škole održavao nezakoniti prosvjed skupine ljudi vezan uz nošenje maske u školi, a prosvjednika je bilo 50-ak. Dio prosvjednika je nasilno ušao u unutrašnjost škole, a Tina se predstavljala kao teta tadašnjeg učenika koji je odbijao nositi masku.

“Prosvjednici su cijelo to vrijeme vikali i vrijeđali mene i ostale djelatnike škole i djecu riječima da smo “nacisti”, “hitleri” i “sotone”. Tina je bila jedna od najglasnijih, znala je i kontinuirano tri sata sjediti ispred škole i ne micati se.

Tog dana osjećao sam se ugroženo, poniženo i bio zabrinut za sigurnost učenika i djelatnika škole”, ispričao je školski ravnatelj na sudu.

Komentari