Kasne radovi na Tržnici Špansko – ugroženo poslovanje i egzistencija poduzetnika

FOTO: Tržnice Zagreb

Most upozorava na opasnost od kašnjenja građevinskih radova na Tržnici Špansko, te poziva na njihovo ubrzanje, zbog čega će u ponedjeljak, 16. studenog 2020. saborski zastupnik i Mostov povjerenik za Zagreb Zvonimir Troskot i vijećnik GČ Stenjevec Marko Sladoljev, održati konferenciju ispred navedene tržnice.

“Posljedica otezanja ovih radova je ugrožavanje poslovanja i egzistencije poduzetnika do čijih se radnji u zgradi tržnice teško dolazi, upravo zbog radova na obnovi tržnice koji su započeli krajem lipnja ove godine”, dodaju iz MOST-a.

Marko Sladoljev osvrnut će se i na problem O.Š. Ante Kovačić u Španskom, kojoj kronično nedostaje učionica i koja unatoč apelima i peticijama roditelja još uvijek radi u tri smjene, dodaju iz MOST-a.

Podsjetimo, portal Zagreb.info posjetio je u drugoj polovici rujna tržnicu u Španskom, koju  građani već jako dugo čekaju. Na terenu smo tada uočili kako su radovi u tijeku.

Prema ugovoru, pak, izvođači imaju 120 radnih dana da izgrade nadstrešnicu pa u Tržnicama Zagreb pa je tako bilo za očekivati da će do sredine rujna biti gotovo.

Radovi su započeli u utorak 23. lipnja, a do njihovog završetka tržnica je privremeno premještena na obližnje parkiralište. Izvođači radova su MIPEK d.o.o i Elektrocentar Petek d.o.o.

Nadstrešnica površine 1320 kvadrata bit će izrađena od čeličnog lima i svijetlopropusnih ploča. Postavit će i LED rasvjeta te ukloniti stari asfalt i pločice te postaviti nove, protuklizne.

Posjetili smo tržnicu Špansko da vidimo kako napreduju radovi koje izvodi i tvrtka Kreše Peteka


Komentari