Kašina se još bori s posljedicama potresa, a troši se na nadstrešnicu koja košta skoro 150.000 kuna!?

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Na Facebook stranici “Strah od slobode” objavljeno je da je za nadstrešnicu od 38 metara kvadratnih u Kašini potrošeno gotovo 150 tisuća kuna.

Nadstrešnica je postavljena na betonsku pozornicu koja se nalazi pokraj kašinskog Mjesnog odbora.

Podsjetimo, potres koji je Zagreb zadesio 22. ožujka epicentar je imao svega nekoliko kilometara od Kašine. Postavlja se pitanje je li stvarno ova nadstrešnica bila potrebna dok se građani i dalje oporavljaju od potresa, a mnogi i dalje obnavljaju svoje domove.

“Točno 149.973,75 kuna (PDV uključen) stajala je ova ‘magična kutija’, odnosno nadstrešnica površine 38,13 m2 postavljena na, valja naglasiti, već postojeću betonsku pozornicu koja se nalazi pored prostorija Mjesnog odbora Kašina. Predsjednik Mjesnog odbora Kašina član je Bandićeve stranke. Za samo jedan metar kvadratni ove nadstrešnice radnik na minimalcu radi mjesec i tjedan dana!

Iako bi dobronamjerni promatrač rekao da ona možda nije dovršena i da će se na nju možebitno montirati i nešto scenske tehnike, čini se da ipak nije tako. U troškovniku se, naime, osim konstrukcije, nalazi tek 6 lampi i 4 utičnice. Ovaj posao ugovoren je putem jednostavne nabave, a odradila ga je tvrtka zanimljivog imena Moderni alati i strojevi d.o.o. U registru ugovora ima oznaku 2127-2020. Ali to nije sve.


Osim spomenutih 150.000 kuna u planu komunalnih aktivnosti Gradske četvrti Sesvete za 2020. godinu predviđeno je i 70.000 kuna za projekt nadstrešnice i to kao prenesena stavka iz 2019. To nas je malo zbunilo, jer je sastavni dio dokumentacije za izgradnju nadstrešnice bio i projekt kojeg je, kako stoji u sastavnici, još u prosincu 2019. izradila tvrtka Kontura projekt. U registru nismo uspjeli pronaći ugovor za ovaj kompleksni i sofisticirani projekt nadstrešnice pozornice.

Impozantne dimenzije natkrivenog dijela pozornice i očigledno vrhunska akustika s dodanim efektom limene bačve zacijelo će privući i vodeće svjetske umjetnike. S obzirom da je epicentar potresa koji je proljetos pogodio Zagreb i okolicu bio tek dva kilometra jugoistočno od Kašine, ova investicija je sigurno bila neophodna i na radost svih onih koji žuljevitim rukama sami obnavljaju svoje kuće”, stoji u objavi.

Točno 149.973,75 kuna (pdv uključen) stajala je ova „magična kutija“, odnosno nadstrešnica površine 38,13 m2 postavljena…

Objavljuje Strah od slobodeNedjelja, 15. studenoga 2020.

Poslali smo upit Gradu Zagrebu kako bi nam pojasnili ovu situaciju. Odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Komentari

loading...