KARTA OD 4 KUNE: Evo što sve trebate znati o ZET-ovom novitetu!

commons.wikimedia.org

U tijeku je prilagodba uređaja.

Od početka sljedećeg mjeseca, točnije od 1. veljače kreće ZET-ov novitet kojeg je najavio gradonačelnik Milan Bandić te pritom istaknuo kako je ovo potez za građane iz centra koji se voze par stanica, ali i za posjetitelje i turiste.

Građane je ova odluka razveselila, a Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a, objasnio je za Jutarnji list što se sve mijenja s 1. veljače.

Naime, polusatna karta vrijedit će samo za prvu zonu, odnosno za cijelo područje grada Zagreba. Nova karta će vrijediti za prijelaz s tramvaja na autobus i obrnuto.
Građani se tramvajem, autobusom i uspinjačom mogu voziti unutar 30 minuta.


Karte će se standardno moći kupiti na prodajnim mjestima ZET-a, kioscima i njihovim vozilima, a jedino po čemu će se razlikovati jest po boji i otisnutoj cijeni. Također će biti dostupna i u elektroničkom obliku.

>>>ZET POTVRĐUJE: Uvodi se polusatna karta od 4 kune

Jurić tvrdi kako je u tijeku prilagodba uređaja, a da za putnike po isteku karte vrijedi isto pravila kao i do sada – moraju kupiti novu kartu.

Na pitanje hoće li sada pojeftiniti mjesečni pokaz ili će građani odustati od pokaza kako bi kupovali polusatne karte, Jurić je kazao da je Bandić odluku o polusatnim kartama donio nakon što je osluškivao želje građana i ova mjera usredotočena je trenutno na pravedniji sustav naplate i vožnje na kraćim relacijama.

Riječ je o dnevnoj karti, a da za noćne linije od ponoći do 4 ujutro i dalje vrijede noćne karte koje koštaju 10 kuna.

Komentari