KAPLJU NOVCI IZ GRADA! Počela isplata novčane pomoći roditelj odgojitelj, prijave moguće još samo do rujna

Roditelji. (Pixabay/ Ilustracija)

Kako javljaju iz gradskog Ureda za demografiju, počela je isplata novčane pomoći korisnicima mjere roditelja odgojitelja, a prema obavijesti Gradskog ureda za financije.

Mjera je to na koju grad sada izdvaja oko 500 milijuna kuna, a čije je rezanje najavio novi gradonačelnik Tomislav Tomašević. Istaknuo je, podsjetimo, da će se mjera nastaviti isplaćivati trenutnim korisnicima, ali da nove korisnike neće prihvaćati. Štoviše, objavljena je namjera izmjene pravila, odnosno ograničenja roka za primanje novih korisnika zaključno do 5. rujna 2021.

Pod pojmom “roditelj odgojitelj” smatra se majka ili otac djeteta, udomitelj ili druga osoba kojoj je dijete, temeljem kojeg ostvaruje novčanu pomoć, povjereno na brigu i odgoj odlukom nadležnog tijela, a koja u zajedničkom kućanstvu živi s najmanje troje djece, od kojih najmlađe dijete još nije polaznik osnovnoškolskog programa obrazovanja, a najstarije dijete u trenutku podnošenja zahtjeva nije starije od 26 godina života.

Podsjetimo, kao neke razloge za rezanje navedene mjere, nova gradska vlast isticala je i činjenicu da ista nije postigla svoj cilj, odnosno da broj djece u Zagrebu nije porastao, ali i kako se djeci onemogućuje socijalizacija, a roditeljima otežava povratak na tržište jednom kada dijete naraste. U konačnici, novac koji se uštedi rezanjem ove mjere, navodno se planira uložiti u vrtiće te u programe za mlade.


Komentari