Kaos u ZET – ovom busu: Vozač odbijao voziti jer nije htio prevesti – bolesnog psa!

Wikipedia

Vozač busa punih je 25 minuta stajao na stanici te je odbijao voziti.

ZET – ovci i kućni ljubimci Zagrepčana nisu baš u najboljim odnosima. Unatoč propisima i pravilnicima vlastite tvrtke, vozači nerijetko odbijaju prevesti četveronožne prijatelje građana.

Zagreb. info nedavno je pisao o sugrađanki koja je primila lavinu uvreda na svoj račun od vozača ZET – ovog autobusa, unatoč činjenici da je svog psa pokušala prevesti busom po svim pravilima koje je donio ZET.

>>>ZET – ov vozač napao sugrađanku: ‘Mrš, đubre jedno, sad ću ti policiju zvati!’

Današnji događaj iz ZET – ovog busa ipak je nešto blaži, no dovoljno govori o neosviještenosti djelatnika ove tvrtke.

Naime, vozač busa punih je 25 minuta stajao na stanici te je odbijao voziti. Razlog je bio jedan mladić i njegov bolestan pas koji su se upravo vraćali s Veterinarskog fakulteta na kojem idu na terapije.

Facebook
Facebook

Na koncu je pozvana i policija, kažu svjedoci ovog događaja, a mladića i njegovog psa prevezao je drugi ZET – ov bus bez ikakvih problema.

Na stranicama ZET – a detaljno je objašnjen prijevoza kućnih ljubimaca te uvjeti koje je potrebno ispuniti ukoliko se pas prevozi autobusom ili tramvajem.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]“Dopušten je prijevoz i kućnih ljubimaca, pod posebnim uvjetima. Psi visine do 30 centimetara, kao i mačke te druge male pitome životinje smiju se prevoziti, ali u odgovarajućim transportnim kutijama. Za njih se ne naplaćuje dodatna karta. Dopušten je i prijevoz pasa koji u grebenu imaju više od 30 cm, uz uvjet da pas ima brnjicu i vodi se na kratkom povodcu, uz propisanu dokumentaciju, odnosno ispravu o upisu i cijepljenju protiv bjesnoće. Putnik koji je uveo kućnog ljubimca u vozilo odgovoran je za njegovo ponašanje i sam će nadoknaditi štetu koju kućni ljubimac nanese drugim putnicima u vozilu ili onečisti vozilo tako da se vozilo mora povući u spremište na čišćenje. Zabranjen je prijevoz opasnih pasa, određenih posebnim propisima.”, navodi se na stranicama ZET – a.”[/box]

Za komentar situacije zamolili smo i ZET putem službenog upita, no do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor.


Komentari