KAOS U JURIŠIĆEVOJ: Zgrada s koje su pale cigle je u privatnom vlasništvu – ‘Ovo ovdje je očito neki eksces za sigurnost!’

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Poslijepodne se u centru grada dogodio vrlo opasan incident u kojem na svu sreću, nitko nije ozlijeđen, potvrdila je policija.

Oko 15:30 sa zgrade u Jurišićevoj ulici srušio se zabatni zid, a veliki kameni blok koji je pao na cestu oštetio je elektične vodove tramvaja. No, iako se ispočetka nagađalo da je zgrada u sanaciji od potresa, RTL donosi kako je zgrada u privatnom vlasništvu i obnavlja se privatnim novcem.

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Radi se o zgradi koja je nekoliko godina bila napuštena, a u nju su dolazili beskućnici. Prije nekoliko godina je otkupljena te uopće, kako doznaje RTL, nije na popisu Ministarstva graditeljstva za obnovu od potresa. Radi se isključivo o privatnim gradovima od privatnog investitora, navode.

“Eksces za sigurnost”

Gradonačelnik Luka Korlaet na mjesto događaja pozvao je građevinsku inspekciju, a i policija je provodila očevid.

Foto: Marko Todorov / CROPIX

“Podsjetit ću vas da je JVP Zagreb obavila detaljni pregled šireg centra u proljeće. Sva najopasnija mjesta su detektirana i svi najopasniji komadi su demontirani. Ovo ovdje je očito neki eksces za sigurnost. Sva sreća je da je iza zaštitne skele”, kazao je Korlaet za RTL.


Komentari