KAOS OKO CIJENA KARATA ZA ŽIČARU! ZET je Zagrepčane podijelio u dvije besmislene kategorije, a onda se predomislio

Žičara Sljeme (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Početkom svibnja završeno je razdoblje promotivnih karata za vožnju žičarom Sljeme.

Podsjećamo, cijene karata formirane su u tri kategorije. Za građane Zagreba koji imaju pretplatnu kartu ZET-a s mjesečnim ili godišnjim kuponom, cijene karata ostaju iste kao i tijekom promotivnog razdoblja. Nešto veća cijena vrijedi za Zagrepčane koji nemaju pretplatnu kartu ZET-a, dok će ostalim korisnicima biti dostupne karte po punoj cijeni.

Slijedom toga, građani u prvoj kategoriji za kartu u jednom smjeru moraju izdvojiti 30 kuna, a građani koji nemaju ZET-ov pokaz 40 kuna. Punu cijenu karte plaćat će svi koji nemaju mjesečni pokaz niti plaćaju prirez u Zagrebu. Za jedan smjer, odrasle osobe moraju izdvojiti 75 kuna.

Ono što je zbunilo brojne Zagrepčane jest druga kategorija. Naime, iz ZET-a su uoči završetka promotivnog razdoblja izvijestili da se ova kategorija odnosi na građane koji imaju isključivo prebivalište, ali ne i boravište.

No, kako i oni s prebivalištem i boravištem plaćaju isti prirez, odredba nije imala pretjeranog smisla, pa se ZET na kraju predomislio.

“Svim osobama koje imaju važeći osobni dokument ili potvrdu o prebivalištu, odnosno boravištu izdanu od strane PU zagrebačke, a na kojoj je navedeno mjesto stanovanja u Gradu Zagrebu, omogućena je kupnja karte za žičaru po cijenama iz izvatka pod točkom II. cjenika žičare”, priopćili su.

Komentari