KAOS NA TREŠNJEVCI: Evo kako Nacionalna udruga ugostitelja komentira slučaj restorana u Kranjčevićevoj

Foto: Screenshot MUPRH

Nakon drame na Trešnjevci, to jest u restoranu u koji je upala policijska racija i naišla na nimalo po vlasnika dobar prizor, javila se i Nacionalna udruga ugostitelja koja se ograđuje od svih onih koji otvaraju ugostiteljske objekte usprkos mjerama.

“Nacionalna udruga ugostitelja od svog osnutka do danas isključivo se zalaže za legalno poslovanje u ugostiteljstvu, te isto ima utkano u svojim temeljima. Vjerujemo kako je borba legalnim sredstvima dugotrajna i iscrpljujuća, no smatramo je jedinim ispravnim putom ka podizanju društvenih i moralnih vrijednosti, kako u našoj struci, tako u cjelokupnom društvu”, stoji u njihovoj objavi.

“Radi svega navedenog, ograđujemo se i najoštrije osuđujemo pojedinačne slučajeve kojima smo svjedoci u medijima, a koji nelegalnim poslovanjem narušavaju ugled cijele struke i svih naših kolega, koji poštenim radom i trudom daju veliki doprinos u podizanju ugostiteljskog sektora na viši nivo, i koji imaju za jedan od ciljeva uvrstiti Hrvatsku na međunarodnu kartu kao nezaobilaznu gastro destinaciju, što doista i zaslužuje”, dodaju.

“Cilj Nacionalne udruge ugostitelja nije uvođenje reda na terenu. To je zadaća nadležnih tijela, koja moraju svim kršiteljima odredbi pristupati s jednakim kriterijima. Postupanje s odmakom od donesenih odredbi, kojima svjedočimo u posljednje vrijeme, ne samo kad je riječ o ugostiteljstvu, dovodi do sve slobodnije interpretacije istih te posljedične podjele na jednake i jednakije”, pišu pa nastavljaju:

“Također apeliramo, kako na nadležne institucije tako i na medije, da ne poistovjećuju cjelokupno ugostiteljstvo s pojedinačnim slučajevima, jer kao struka nikako ne možemo prihvatiti stigmatiziranje cjelokupnog sektora radi pojedinca, što argumentiramo dosadašnjom statistikom izvršenih nadzora i napisanih kazni”.

“Ničim ne nastojeći opravdati predmetni slučaj, napominjemo kako u sjeni spomenutog, u strahu i iščekivanju, sjedi žrtvovan čitav jedan sektor sa 60.000 zaposlenih, koji ne može ni pretpostaviti kakva ga budućnost iščekuje, razočaran dvostrukim kriterijima i nedostatkom adekvatne potpore”, stoji u priopćenju Nacionalne udruge ugostitelja.


Komentari