‘KAO FILMOVI STRAVE I UŽASA’ Pomoćnik ravnatelja Rebra o incidentu: ‘Bilo je zanimljivo gledati reakcije ljudi’

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Tučnjava i demoliranje na Rebru. Incident je koji je šokirao sve. Sada se o svemu oglasio i pomoćnik ravnatelja KBC-a, primarijus Milivoj Novak.

“U nedjelju ujutro nisam mogao vjerovati da se to zaista dogodilo. Ono što su prvo javili – da je grupa ljudi, njih sedam, osam, devet, deset, nemam pojma više koliko, uletjela u prostor Hitnog bolničkog prijema KBC Zagreb i premlatila neke ljude. To je ono što smo mi prvo ujutro saznali”, rekao je Novak za HRT.

Objasnio je i kako na Hitni prijem dolaze ljudi koji su mahom bolesni.

“I onda dolaze divljaci i mlate!,” nastavio je.

Otkrio je da postoje snimke napada.

“Kada smo gledali te videosnimke, ne možete vjerovati, to su kao filmovi strave i užasa. Imam na mobitelu te snimke, ne smiju se pokazivati zbog zakona o zaštiti osobnih podataka, popularni GDPR, ja to ne razumijem, ali pravnici tako kažu”, dodaje.

Ipak, prepričava što je vidio na snimci i kakva je bila reakcija osoblja.

“Bilo je zanimljivo gledati reakcije ljudi, neki su se ukočili, što je normalno, ljudski. Jedna ili dvije sestre su uletjele među njih, isto su se uplašile, nisu znale. To isto nije pametna reakcija jer budala može i vas prebiti. Srećom nitko nije stradao od osoblja. Malo naguravanja, ali nije bilo batina prema njima, nije bilo oružja, moramo biti sretni. I materijalna šteta nije velika, polupalo se par stolova. Ali sve skupa, kao na filmu”, otkrio je.

Zagrebačka policija u ponedjeljak navečer izvijestila je kako su uhitili dvojicu muškaraca zbog ovog incidenta, dok tragaju i za ostalim počiniteljima.


Komentari