Kalinić sazvao izvanrednu konferenciju za medije zbog histerije trovanja životinja, novinare dočekala bista Ive Lole Ribara

FOTO: Tomislav Radnić

Ured za upravljanje u hitnim situacijama je u utorak poslije 14 sati medijima poslao poziv na izvanrednu konferenciju, koja se održala danas, 27. ožujka, u 15 sati u Uredu, na adresi Branimira 71b.

Konferencija je trajala čak 15 minuta, a kako je kazao pročelnik Ureda Pavle Kalinić, medije je okupio kako bi, ističe, zaustavio histeriju oko trovanja životinja.

Niti jedan pas nije otrovan. Tri sumnjive hrpice su izdvojene, napravljena je kontrola na ‘Štamparu’. Jedan je bio mrvljeni papir, jedan je bio žbuka, a jedan je bio smrvljena mačja hrana Niti jedan pas u Zagrebu nije otrovan. Nigdje nije ostavljen nikakav otrov. Vrijeme je da prestane ta histerija“, kazao je Kalinić, koji je usput otkrio da je pronađena bista Ive Lole Ribara, odnosno nije morao otkriti jer je bista dočekala novinare na stolu po dolasku na konferenciju.

FOTO: Tomislav Radnić

Prije nekoliko minuta dobili smo informaciju da je pronađena glava narodnog heroja Ive Lole Ribara. Ovdje je tradicija da je Austrija rušila turske spomenike. Onda je došla Jugoslavija pa NDH pa partizani. Jednom bi trebali sa tom praksom prestati. U Europi nema razloga da se ruše spomenici“, rekao je Kalinić. Bista Ive Lole Ribara pronađena je u grmlju, pedesetak metara od mjesta gdje se nalazio spomenik, a pronašao ju je slučajni prolaznik koji je šetao psa.

Podsjetimo, bista je početkom ožujka nestala sa spomenika u parku kod Doma zdravlja u Prilazu baruna Filipovića.


Komentari