KAKVI MAJSTORI! Vatrogasci Staru godinu proslavili odabirom ‘najružnijeg džempera’

Foto: Facebook Vatrogasna postaja Zagreb

Zagrebački vatrogasci vrlo brzo su se svrstali u omiljene gradske heroje. a naročito na društvenim mrežama. Njihove svakodnevne objave prožete humorom nasmijavaju nas, a često i rasplaču (od smijeha, naravno). Ništa drugačije nismo očekivali niti na ispračaju Stare u Novu godinu.

I dok čekamo objavu sinoćnjih intervencija, vatrogasci iz Javne vatrogasne postaje Centar na Facebook su postavili slike natjecanja za najružniji džemper postaje.

U objavi na Facebooku su napisali:

“Tradicionalno natjecanje u naj…hm…najposebnijem đemperu je završilo.
Cijele godine smo u našim radnim ili zaštitnim odijelima tako da smo danas u malo veselijoj varijanti.
Iz obrazloženja stručnog žirija izdvajamo samo najbitnije:
Pobjednik je svojom inovativnošću u primjeni materijala, izborom ukrasa i osebujnim načinom šivanja nanovo definirao standarde mode. Novi standard koji je pobjednik kombinirao zasigurno će odigrati ključnu ulogu u novoj proljetnoj sezoni. Odjevni komadi nadahnuti onima kakve smo nosili u djetinjstvu svakim danom bilježe porast popularnosti, a navedeno se posebice odnosi na komade poput heklanih pulovera, odjeću ukrašenu uzorkom Gangam i onu s detaljem valovitih ovratnika. Da je uistinu riječ o trendu koji će dominirati proljetnom modnom scenom, govori i podatak da modni kupci diljem svijeta posljednjih mjeseci ne kriju interes za komadima u ružičastim nijansama (+30 %) i dječjoj plavoj (+47%) čime pobjednik pokazuje jasno razumijevanje trendova istovremeno suptilno kritizirajući modernu Tik-Tok modu ali i društvo u cjelini.”


Komentari