‘KAKVE ETIKETE’ Troskot zbog dotepenaca odbrusio Holy: ‘Salonskoj ljevici očito ništa drugo ne preostaje’

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL, Marko Lukunic/PIXSELL

Prava drama preko noći je nastala zbog jučerašnjeg osebujnog tvita Mirele Holy. Bivša ministrica zaštite okoliša u SDP-ovoj Vladi poručila je kako su se u Zagrebu “preko reda cijepili različiti dotepenci”, a potonja riječ izazvala je zgražanje i osudu pojedinih komentatora. Ali i MOST-ovog kandidata za gradonačelnika metropole Zvonimira Troskota, kojemu je ovaj naziv “izvan svakog konteksta današnjeg vremena”.

“Ali eto, salonskoj ljevici očito ništa drugo ne preostaje. Zagreb su stvarali svi oni koji su ga izabrali kao svoj dom i koji su u njega doseljavali desetljećima, u potrazi za boljim uvjetima i poslom, a danas ga smatraju svojim gradom. I zato najoštrije osuđujem ovu izjavu.

Rođeni sam Zagrepčanin, moja mama je rođena Zagrepčanka, moj otac je u Zagreb doselio kao mladić, ali zato ništa manje ne voli ovaj grad. Ali, za Mirelu Holy i salonsku ljevicu on je dotepenac. Kakve etikete! Želim Zagreb koji će biti dom svima onima koji su u njega došli živjeti. Zagreb u kojem će svi imati jednake prilike, neovisno o tome odakle su u njega došli”, rekao je Troskot za Dnevno i dodao da se Zagreb  ne dijeli na rođene Zagrepčane i dotepence, nego na one koji ga vole bez interesa i pošteno u njemu žive i rade, te na one koji ga potkradaju.

“Njih na predstojećim izborima želimo pobijediti!”, poručio je Troskot.

Podsjećamo, Mirela Holy je pojasnila da je kontekst “dotepenca” krivo protumačen.

“Ako postoje pravila tko ima prioritet za cijepljenje, onda doista ne razumijem odakle pravo ljudima da iz drugih gradova Hrvatske ‘dotepu’ u Zagreb i cijepe se preko reda.

Konkretno mislim na Slavka Linića. Uz ljude koji imaju ozbiljno ugroženu kliničku sliku zar je moralno nazvati prijatelja Šostara i sebe namiriti prije onih čije je zdravlje doista ugroženo”, rekla nam je Holy.
Poruku ima i za Bojana Glavaševića, donedavnog stranačkog kolegu koji je ispod tvita komentirao kako mu je “smiješna  ta malograđanska perverzija lokalpatriotizma”. U svome istupu takvo nešto ne vidi ni u tragovima.
“Ja sam Zagrepčanka i volim svoj grad. Ne razumijem zašto se za njega onda ni bih borila. Ako ljudi koji žive u metropoli pristaju na to da budu građani drugog reda i time izražavaju kozmopolitizam, onda je to njihov problem. Zagreb bi trebao dobiti isti tretman kao i ostatak Hrvatske. Prozivati me za lokalpatriotizam dok samo tražim ista pravila igre za sve je apsurd”, zaključila je Holy.

 

 


Komentari