KAKVA SAPUNICA Jutarnji piše kako je Tomaševićev čovjek povezan s mužem njegove zamjenice

Foto: PIXSELL

Tomaševićev ekonomski stručnjak i čovjek koji je postavljen u Nadzorni odbor Zagrebačkog holdinga, Ratko Bajakić, mogao bi biti u sukobu interesa. Ima obveznice tvrtke kojoj Holding isplaćuje novce, objavio je to Jutarnji list u svom tiskanom izdanju.

Kako navodi Jutarnji, Bajakić, kao i suprug gradonačelnikove zamjenice Danijele Dolenec, investitor je u startupu Top Digital Ageny. Dolenec tvrdi da se oni ne poznaju.

Pišu i da je tvrtka Apsolon, nakon što je u njeno vlasništvo ušao Bajakić, 2017. godine kupila tvrtku koju je osnovala Sandra Benčić, a iz koje je ona izašla 2011. godine. Benčić kaže da ne postoji nikakva veza između nje i tvrtke.

Podsjetimo, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ante Samodol te član Uprave Nikola Vuković, smijenjeni su nakon tri i pol mjeseca. Samodol je teško optužio Tomaševića i Možemo!, a spomenuo je i Bajakića.

“Pokazalo se da jutro nije pametnije od večeri pa u ponedjeljak 14.6.2021. potpisujemo za predsjednika i člana Uprave. Nakon imenovanja, dana 16.6.2021., izvršena je primopredaja. Međutim, odmah nakon toga NO, Bajakić i Brenko (treći član Damir Topić je samo broj) u Gradu s TT održavaju ‘tajne sastanke’ s bankarima, pri čemu deklariraju i potrebe ZGH za kreditom. Nas kao Upravu nitko ne zove na te sastanke. To nam je bio prvi znak da stvari nisu onakve kakve je TT obećao prije nekoliko dana. Upozoravamo da članovi NO neovlašteno zastupaju ZGH”, napisao je Samodol.

‘Ovdje sam ja vuk’

Nastavio je i dalje.

“U drugom tjednu naše uprave slijedi sjednica NO nakon što je šef GSKG-a razriješen zbog afere i mita njegovih ljudi. Bajakić i Brenko traže da se u trgovački sud upiše nova osoba kao v.d., no Vuković upozorava da to nije u skladu sa zakonom i da neće raditi protuzakonito. Osim toga, osramotit ćemo se na sudu kao neznalice. Na riječ ‘protuzakonito’ Bajakić diže ruku i prijeti Vukoviću da neće žaliti novca da ga tuži za to što je izjavio. Riječ ‘protuzakonito’ očito kod njega izaziva neviđeni stres. Vuković oštro odgovara – tuži i što ćeš dobiti time?

Ničim izazvan, Bajakić izjavljuje Vukoviću: ovdje sam ja vuk, a ti si ovca…da, da, ja sam vuk, a ti ovca! Vuković, inače staložen, burno reagira: sve si pobrkao, Bajakiću, ja se prezivam po vuku, a ne ti. Mislio sam da će ih istjerati van. Ostao sam bez teksta, zaista. Iskreno, nisam to očekivao od Bajakića, mislio sam da ga bolje poznajem.

Idemo dalje, na sjednici NO-a članovi imenuju sami sebe u Revizorski odbor, samo što Bajakić postaje predsjednik, a Brenko članica Revizorskog. Tako oni postaju podvojene osobe jer Revizorski odbor kao tijelo NO-a ima zapravo iste osobe. Uz to donose Zaključak (kao dokaz!) da su sudjelovali u izmjenama dokumentacije za nadmetanje za nabavu usluga revizije godišnjih izvješća. Da čovjek ne povjeruje.

To je bio treći znak da žele upravljati svime i svačime! Primjer toga je i činjenica da R. Bajakić neovlašteno zove SKDD i traži račun za uplatu kamata po izdanoj obveznici ZGH koja je dospijevala 9.7. te šalje uputu Upravi kako uplaćivati sredstva. Ovo nije samo protuzakonito, već i ponižavajuće za Upravu”, tvrdi Samodol.


Komentari