KAKO ZOOLOŠKI IZGLEDA KADA PADNE MRAK? Dođite na prvi noćni posjet Labuđem otoku i saznajte

Do kraja listopada održava se Abrakadabra Zoo. Zahvaljujući tom programu građani mogu po prvi put kročiti na Labuđi otok.

Uz novu kostimiranu priču ovogodišnji Abrakadabra Zoo građanima otvara i neke nove vidike. Zahvaljujući dovršetku prve faze modernizacije Zoološkog vrta grada Zagreba posjetitelji prvi put preko Zebrina trga, novoizgrađenog Darwinova mosta i Prvog maksimirskog jezera mogu zakoračiti na Labuđi otok.

I u tom se dijelu Maksimira odigrava dio neobične kostimirane priče nadahnute životinjama i čarobnim likovima iz hrvatske, slavenske i svjetske mitologije. U priču ih vodi Maksimirska Coprnica, domaćica neobičnih moći i nadimka MC. Ona djeci poručuje da krenu u potragu za vodom, zemljom, vatrom i zrakom. Ta četiri elementa čuvaju bogovi Vodan, Geb, Vestia i Liburana, a ako djeca uspiju u svojem zadatku, razdvojit će bogove Sunce i Mjesec te začarati zlu božicu Ljuticu. Posebno je dojmljiv susret s Vestiom, božicom vatre koja goste dočekuje na vatrenom prijestolju.

U sklopu noćnog obilaska Vrta mališane i njihove roditelje očekuje i okrepljujući topli čaj te pregršt zabave na radionici dubljenja bundeva.

Program, namijenjen djeci starijoj od pet godina i njihovim roditeljima, do kraja se listopada održava u dva termina – od 18.15 do 21 te od 20.15 do 23 sata.

Ulaznice za Abrakadabra Zoo mogu se rezervirati putem telefona 01/7788-534 i 01/7788 535 te kupiti u Životinjskom kutku u Vlaškoj 105 u Zagrebu svakog radnog dana od 9 do 20 sati te subotom od 9 do 13 sati. Cijena ulaznice za djecu od 5 do 14 godina je 60, a za odrasle 80 kuna.


Komentari