Kako vam zvuči autokamp na Jarunu? Država raspisuje natječaj, a ovo su važni detalji

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Iako je ugostiteljstvo i turizam stavljeno na čekanje zbog obuzdavanja pandemije koronavirusa, država očigledno vjeruje da će navedeno biti riješeno do kraja godine kada će se raspisati natječaj za dodjelu zemljišta u blizini jezera Jarun. Cilj je pokretanje Autokamp Jarun koji bi sa sadržajem privukao turiste.

Šuma Vrbje ima oko 100tinjak tisuća četvornih metara, a javnim natječajem dao bi se u najam na rok od 50 godina s pravom građenja, doznaje Jutarnji. S obzirom da je odaziv na natječaj pod velikim upitnikom zbog pandemije, pitanje je koliki će biti odaziv na njega. Za početni iznos određena je cijena od 6,8 milijuna kuna godišnje, a zemljište je u vlasništvu države.

Iz Grada tvrde da su s državom pokušali dogovoriti prije nekoliko godina zamjenu zemljišta kako bi izgradili autokamp, no navedeno se  nije realiziralo

“Riječ je o velikom zemljištu koje je izuzetno dobro locirano jer je u blizini Save, Jaruna, a isto tako ta lokacija je izuzetno blizu centra grada. Zagrebu treba autokamp jer svi veći gradovi ga imaju, pa svakako podržavamo tu ideju”, izjavio Ivica Rovis, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba.

Ipak, poduzernik Krešimir Dumbović koji se bavi kampovima još od 2013. nije siguran koliko je Zagrebu potreban autokamp.

“Turisti u Zagrebu kratko borave, uglavnom dvije večeri, obično na proputovanju do obale, pa ne znam ima li potrebe za velikim kampom u Zagrebu, ali možda bi dodatni sadržaj privukao nove goste“, komentira Dumbović.


Komentari