KAKO SU SE SNAŠLI! Student servis u petak skratio radno vrijeme zbog Dana državnosti koji je u NEDJELJU

Zarko Basic/PIXSELL

Među najvećim nepisanim hrvatskim tragedijama definitivno je “padanje” praznika na neradni dan. Ove je godine već je nekoliko “krivo tempiranih” blagdana poremetilo vikend izlete Hrvata koji vole “spojiti”, no jedna je institucija uspjela djelomično nadići ovaj problem.

Naime, iako su svakim radnim danom vrata zagrebačkog Student servisa otvorena do 17:30 sati, ovoga će petka iznimno raditi skraćeno, točnije do 13 sati. Povod ovom potezu je Dan državnosti, no bizarna je činjenica da blagdan pada tek u nedjelju, odnosno njihovu neradnu nedjelju!

Na svojim su mrežnim stranicama obavijestili studente o sitnoj promjeni da slučajno ne zalutaju, a ovo im nije prvi put da su bili dovitljivi.

Photo: SC

Ovakav potez odigrali su i prošle godine kada je blagdan Svih svetih pao u nedjelju pa su u petak skratili radno vrijeme. Sličan scenarij odvio se i lanjskog 30. travnja u četvrtak jer se dan kasnije održavao Međunarodni praznik rada.


Portal Dnevno tada je upitao Studentski servis zašto radi skraćeno dan ili dva prije samog praznika ili blagdana i koji se ciljevi ostvaruju takvom mjerom, no odgovor je bio poprilično nejasan.

“Sukladno odredbama članka 29. stavak. 1. točka 13. Statuta Studentskog centra u Zagrebu, broj: SV-02-01-199/2014 i Odluke Vlade Republike Hrvatske o sanaciji Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu, NN 11/13, Sanacijski upravitelj odlučuje o početku i svršetku radnog vremena, o njegovoj preraspodjeli te o prekovremenom radu. Nadalje, Studentski centar u Zagrebu, kao Posrednik temeljem Zakona o obavljanju studentskih poslova (NN 96/18, 16/20), sukladno svojim zakonskim obvezama, osigurao je mrežne servise koji su studentima omogućili izdavanje, odnosno preuzimanje ugovora o obavljanju studentskih poslova izvan redovitog radnog vremena Posrednika”, priopćio je tada sanacijski upravitelj Studentskog centra.

Zagreb.info poslao je upit Studentskom centru da nam objasne ovaj čin, a odgovor ćemo objaviti kad ga zaprimimo.

Komentari