KAKO SPRIJEČITI DIVLJANJE PO CESTAMA? ‘Po Ilici vozači navečer voze luđački, a mi stanari izluđeni’

Ilustracija (Foto: Policijska uprava zagrebačka)

Prometne nesreće na velikim i nažalost ‘crnim’ prometnicama poput Avenije Dubrava ili Branimirove su svakodnevice, pa smo tako izvijestili o neobičnom prizoru upravo na najvažnijoj cesti u Dubravi.

Naime, na Aveniji Dubrava se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena, ali je prizor bio strašan. Gume i dijelovi auta bili su razasuti po cesti. No, to nije jedina takva nesreća.

U kolovozu ove godine izvijestili smo o nesreći u kojoj su sudjelovala tri vozila, u srpnju o nesreći u kojoj su sudjelovala dva auta i pješak, od čega ih je ukupno četvero ozlijeđeno.

Dakle, na određenim prometnicama u gradu nesreće su češće, što dovodi u pitanje bi li policijski nadzor pozitivno utjecao na sigurnost.

Upravo smo vas tim povodom na našem Facebook profilu pitali: ‘Gdje bi trebalo pojačati policijski nadzor u gradu?’

“Ne, samo treba zaplijeniti aute nekim idiotima, pogotovo onima koji voze neke serije BMW-a. Ja ne bih uopće oduzimala vozačke jer to njima niš ne znači”, oštra je čitateljica.

“Bolje spriječiti nego “liječiti”. Da se odmah u startu velikim kaznama spriječi divljanje automobilima po ulicama i cestama toga uopće ne bi bilo ili bi bilo vrlo malo. Ti koji voze bijesne aute zna se čiji su sinovi i kćeri. Njima auti samo služe za pokazivanje, a u glavi su praznoglavi i šupljoglavi te nalokani od alkohola i tupavih cajki koje na sav glas slušaju u njima. Njima ne bi ni trebalo dati vozačku dozvolu kada nakon izlaska iz autoškole ne znaju ni voziti”, mišljenje je čitateljice.

“Kustošijanska, Graberje, Završje. K’o na divljem zapadu!”, piše čitateljica.

“Ludimo od buke i nesigurnosti”

“Po Ilici vozači naročito navečer voze luđački, kuće su stare i oštećene, a mi stanari izluđeni od stalne trešnje. Policija bi morala kontrolirati vozače jer se ne poštuje propis o dozvoljenoj brzini od 40 km. Nisam nikada vidjela policiju koja kontrolira vozače u Ilici”, sugerira čitateljica.

Ilustracija (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

“Na svim mostovima, pogotovo most Mladosti, voze kao da su na autocesti”, piše čitateljica.

“Frankopanska. To je pista za suludu vožnju auta i motora, da o buci ne pričamo. Čisti teror. Semafor je postavljen zbog djevojčice koja je poginula na zebri, sada su svi bijesni, pa kad je zeleno ili ne, bjesomučno jure. Mi smo već ludi od te buke i nesigurnosti”, poručila je čitateljica.


Komentari