(VIDEO) Kako se obraniti napada od vrana? Stručnjak nam otkriva: ‘Ne smijete im prilaziti s negativnom energijom. One shvaćaju više nego što mislite’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Kako se obraniti od vrana? Aktualno je to pitanje ovih dana. Nekoliko je žena zbog tih ptica završilo i s teškim ozljedama. U Zagrebu je u posljednjih desetak dana povećan broj napada tih ptica na ljude. Vrebaju od svibnja pa do srpnja, a među građanima stvorila se pomalo panika i strah. U grad dolaze zbog hrane.

Manuel Jacmenović posvetio se spašavanju ptica. Odmalena voli životinje, pa tako i vrane.

“Vrane su izuzetno inteligentne životinje”, kaže Manuel.

Spasio je mnogo ptičjih života, a nazivaju ga i šaptačem pticama. Naučiti ptičji jezik je kao da znamo hrvatski, a učimo na primjer španjolski. Za vrane kaže da imaju kompleksne tonove.

Kroz svoju udrugu pomaže i galebovima. Kod Velike Gorice nalazi se jedino utočište za te ptice u Hrvatskoj. Nije lako, priznaje Manuel. Velik problem predstavljaju im financije. Otkrio nam je i bolji trik od stavljanja CD-ova na terase i balkone kako bi otjerali ptice.

“Pticama ne smijete prilaziti s negativnom energijom. Shvaćaju one i više nego što mislite”, zaključuje Manuel.

Objasnio nam je zašto vrane napadaju, je li to normalno u ovo doba godine i kako se obraniti od tih ptica ako nas napadnu, a više o tome pogledajte na videu:


Komentari