KAKO RIJEŠITI PROMETNI KOLAPS U GRADU? Prijedlozi su urnebesni! ‘Ove što se šminkaju i jedu u autu treba trajno isključiti iz prometa’

Kolona (Foto: Nikola Vilic / CROPIX)

Zagreb se u posljednje vrijeme suočava s velikim prometnim gužvama, a mi smo pitali naše čitatelje za savjet, kako riješiti taj veliki problem.

Prijedlozi su bili raznovrsni, ali se većina čitatelja pak slaže kako bi izgradnja javnih garaža i kružnih tokova mogla uvelike pridonijeti smanjenju gužvi.

“Kao prvo poboljšati javni prijevoz i s potvrdom o parkiranju auta u garaži besplatan prijevoz”, komentirala je jedna čitateljica.

“Dok javni prijevoz ne bude bolji/brži i dok ne bude više biciklističkih staza, nema govora o micanju auta sa cesta, pogotovo ne nekakvim zabranama prometa”, dodao je drugi. Jedna čitateljica je pak predložila uvođenje sustava “par-nepar”, kao u Jugoslaviji.

Foto: Screenshot
“Garaže na okretištima, učinkovit javni prijevoz, suvisla biciklistička infrastruktura”, konkretno je poručila čitateljica.
Foto: Screenshot
“Prvo i osnovno, napraviti davno obećane mostove preko Save, koji će spojiti zapad i Novi Zagreb (do Dugava, Sloboštine), tako će se rasteretiti Jadranski most i rotor”, poručio je čitatelj.
Foto: Screenshot
Također, u nekim su se komentarima mogli vidjeti i težnje za izgradnjom metroa, dok neki predlažu da se postojeća prometna regulacija iz dvosmjerne pretvori u jednosmjernu.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
 Čitatelj smatra da treba regulirati semafore i proširiti ceste na križanjima.
Foto: Screenshot

Neki krive nesavjesne vozače koji vrijeme za volanom provode obavljajući ‘dodatne aktivnosti’.

Foto: Screenshot

Komentari