‘Kako je moguće da ljudima prodaju ukopno mjesto na tuđem posjedu?’ Umirovljeniku iz Čučerja u dvorištu niču grobovi

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Bizarno, ali istinito u dvorištu umirovljenika Jurja Novosela pokopano je sigurno desetak pokojnika. Ovaj 69-godišnjak živi u Čučerju, a njegova zemlja graniči s pretrpanim grobljem koje je pod upravom Zagrebačkog holdinga, točnije podružnice Gradska groblja.

Da stvar bude još više nerealna, cijene ukopa itekako su narasle, točnije komunalne usluge koje pruža Grad. Novosel je za Jutarnji ispričao kako sumnja da se grobna mjesta prodaju na crno, te da mu nije jasno kako se smiju prodavati na tuđem posjedu.

“Dugo sam to trpio, ali stvar je principa! Pa ne mogu oni grobove kopati na tuđoj zemlji, na privatnom posjedu. To je kao da ja stavim stol i stolice u tuđe dvorište i tamo sjednem. To se jednostavno ne radi”, kaže Novosel te dodaje da neuspješno pokušava apelirati na komunalne urede da učine nešto.

Iz Grada tvrde da su pokrenuli postupak za otkup 13 parcela u privatnom vlasništvu za potrebe proširenja.

Iako je Novosel 2009. s Gradom dogovorio cijenu otkupa dijela parcele, umirovljenik tvrdi da novac nikad nije dobio, a da su grobnice samo počele nicati u njegovom dvorištu. Pravdu je tražio od ureda do ureda, ali uzalud. Prošli mjesec pokucao je na vrata mlađahnog direktora Gradskih groblja Roka Gruje, ali on mu nije znao pomoći.

Komentari