KAKO JE BANDIĆ ‘PROŠIRIO’ TRAMVAJSKU MREŽU: U 16 godina nabrojao 20-ak novih kilometara, a što je zapravo napravio? (FOTO)

Ivan Ramađa

Stranka Za Grad usporedila je tramvajsku mrežu iz 2002. godine s današnjom.

Na službenom Facebook profilu Stranka Za Grad objavila je zemljovid s ucrtanim tramvajskim linijama u Gradu Zagrebu 2000. godine, kada je zapoćela “Bandićeva era”, te je usporedila s današnjom kartom. Nema se što vidjeti.

U opis fotografije su, za početak, citirali službene stranice Grada Zagreba.

“Svake godine, počevši od 2002., Europski tjedan mobilnosti (European Mobility Week) se organizira od 16. do 22. rujna i posvećen je održivom kretanju / mobilnosti. Na poseban način se potiču mjere usmjerene smanjenju zagađenja okoliša, promoviranju sredstva javnog prijevoza i alternativnih modela kretanja i prijevoza u gradovima.”

U nastavku je krajnje razočaravajuća fotografija. U svom, 16 godina dugom mandatu, Bandić je otvorio samo dvije dionice: od Jaruna do Prečkog te od Dubrave do Dupca. To se, međutim, dogodilo prije 14 godina, na početku njegovog mandata, par mjeseci nako što je stupio na dužnost. Jasno je da to više nije nešto čime se može pohvaliti.

“Ako pratite kronologiju Bandićevih laprdanja o tramvaju, onda se tu u 16 godina nakupilo 20-ak kilometara nove tramvajske mreže. Nabrojat ću neke:
– Heinzlova-Radnička-Pleso
– Savski Gaj-Lanište-Blato
– Črnomerec-Špansko-Jankomir
– GK-Nobi Zagreb (Dugave)
– Črnomerec-Jarun
Naravno, ništa od toga nije izvedeno, ali ne fali dekoracija i loših kreditnih ‘dealova’ za kupovinu novih tramvaja i buseva”, komentirao je jedan Zagrepčanin.

Slika, iako poražavajuća, skupila je ogroman broj komentara i to većinom onih u kojima se Bandića brani. Navode komentatori kako su pruge sporedna stvar, valjda za razliku od fontana koje niču po gradu.

Jedan od komentatora dao si je truda i na kartu ucrtao sve novoizgrađene fontane.

Facebook
Facebook


Komentari