Kako će izgledati cijepljenje na Velesajmu? Održana proba – sve bi mogla kočiti, što drugo nego, birokracija!

FOTO: Željko Lukunić/PIXSELL

Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” najavio je kako će Zagrebački Velesajam do petka biti spreman za masovno cijepljenje, a kako će sve funkcionirati u praksi provjerili su u četvrtak. Proveli su naime probno cijepljenje na koje je bio pozvan i reporter Jutarnjeg lista.

Među odabranih 50, tvrdi, bilo je osoba raznih dobi, a sve ih je na velesajmu dočekao veliki natpis o cijepljenju na koje ih se upućuje u paviljon 6.

Kako navodi reporter, tamo ih dočekuje šalter za identifikaciju koji dalje vodi na 16 blokova za cijepljenje. Prva je dakako trijaža, a potom i odgovaranje na pitanja o mogućim rizicima od cijepljenja te ispunjavanje formulara, a zatim i 15-minutno zagrijavanje stolice dok se svi podaci usklade s HZZO-m.

Reporter ističe i kako veliki dio čitavog procesa odlazi na birokraciju dakako, a kako je veliki plan da se cijepi 5000 dnevno, trebalo bi u dvosmjenskom radu od šest sati, uz pauzu za dezinfekciju dakako, na svaku osobu odvojiti ukupno dvije minute. To će, zaključuje biti teško.

Što se tiče same dvorane, zaključuje kako su stolice raspoređene tako da se poštuje fizička distanca, liječnici nose maske i vizire, a pacijenti maske te sam taj čin cijepljenja najmanji je problem.


Komentari