KAKAV GAF! Mještanima Svete Nedjelje SDP-ovci čestitali pravoslavni Uskrs

Screenshot

S obzirom na to da sutra slavimo najveći kršćanski blagdan Uskrs, brojni političari su na prigodan način odlučili uputiti čestitku vjernicima.

Većina političkih stranaka poziva građane na odgovornost tijekom blagdana, a lokalna organizacija SDP-a iz Svete Nedelje brojne je nasmijala u svojoj čestitci. Naime, “sretan Uskrs” poželjeli su svima koji ga slave po Julijanskom kalendaru.

“Blagdan Uskrsa uči nas kako, unatoč svim nevoljama i problemima, postoje nada i rješenja da nakon svega dolaze bolji dani”, započeli su svetonedeljski SDP-ovci svoju čestitku.

“Neka nam značaj ovog najvećeg kršćanskog blagdana bude poticaj na bolju suradnju i međusobno razumijevanje”, pišu dalje iz SDP-a, a zatim su svim sugrađanima, koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru, uputili iskrene čestitke uz želje da ga provedu radosno i mirno u krugu svojih najbližih!

Screenshot

Podsjećamo, Julijanski kalendar danas upotrebljavaju pravoslavne crkve u utvrđivanju datuma najvažnijih kršćanskih blagdana, a u cijelom svijetu prestao se koristiti još u 16. stoljeću.

Ove godine Uskrs po Julijanskom kalendaru slavit će se 2. svibnja.

SDP-ovci su svoju grešku nakon upozorenja pratitelja ispravili, a potom i izbrisali, no glavni ‘hakerski’ alat,  screenshot, uspio ju je zabilježiti.

 

Komentari