KAKAV CIRKUS! Mario Mamić na suđenje nije mogao doći zbog išijasa kojeg ‘liječi’ u Dubaiju

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Suđenje Zdravku i Zoranu Mamiću, te još petorici za izvlačenje novca iz Dinama dosad je odgođeno najmanje pet puta, a pokušaj ni ovoga puta nije urodio plodom. No suđenje nije odmah odgođeno, već nakon 40 minuta rasprave je li Mario Mamić zaista bio u nemogućnosti doći na sud u Osijeku ili je morao ostati u Dubaiju.

Njegovi odvjetnici Ivan Stanić i Nikola Mandić sudu su dostavili dokumentaciju od strane ortopade iz Dubaija, kao opravdanje za izostanak s rasprave. Zbog navedenog, sudac Davor Mitrović pozvao je vještaka dr. Borisa Dumenčića kako bi se provjerilo je li Mario zaista nesposoban za raspravu.

Mamićevi simptomi bolesti počeli su sedam dana prije pregleda, a javljali su se u obliku šepanja, bolova tijekom noći i nemogućnosti ustajanja iz kreveta. Pregledom mu je utvrđena utrnutost i širenje boli u desni gluteus i stražnju stranu desnog bedra, a iz rendgena iščitala hiperlordoza (pojačana fiziološka zakrivljenost kralježnice), no prijeloma nema. Zbog navedenog, liječnik mu je odredio mirovanje.

“Medicinska dokumentacija ne sadržava dijagnozu, ali iz naprijed navedenog proizlazi da se radi o išijasu. Također je vidljivo da na kralježnici postoje kronične degenerativne promjene. Mišljenja sam da je s obzirom na opisanu simptomatologiju imenovani sposoban pristupiti glavnoj raspravi, uz korištenje propisane konzervativne terapije. Mišljenja sam da se radi o blažim i srednjim simptomima išijasa koji se mogu zaliječiti i bolovi ublažiti konzervativnom terapijom”,  iznio je dr. Boris Dumenčić, prenosi Večernji.

Dumenčić je i dodao kako je Mamić bio sposoban putovati iz Dubaija u Osijek, što je izazvalo raspravu između suca i Mamićevog odvjetnika.

“Znali smo da ćete tražiti mišljenje vještaka, pa smo ga tražili, i to od krovne institucije, Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistička vještačenja Šalata” obratio se Sudu odvjetnik Ivan Stanić.

“Ne radi se o dokumentu krovne institucije, kako ste rekli, nego o dokumentu dr. Marije Baković koja radi tamo, kao što ni moj nalaz nije mišljenje KBC-a Osijek”, odgovorio mu je dr. Dumenčić.

“Kolegica Baković navodi da Mario Mamić nije sposoban pristupiti na raspravu 11. siječnja u Osijeku. Ja i dalje ostajem kod svog mišljenja da je jačina bolova i akutizacija od prije postojećih degenerativnih promjena kralježnice u takvom obliku da je Mario Mamić, uz terapiju koja mu je propisana u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, bio sposoban pristupiti na glavnu raspravu. Radi se o malim i srednjim simptomima od prije postojećih degenerativnih promjena donjeg dijela kralježnice. Da se radi slabim i srednjim bolovima potkrepljuje i terapija tabletama koje je dobio u Dubaiju “, zaključio je Dumenčić.


Komentari