Kajzerica postaje dom Vatrenih: Bandić obećao izgradnju najljepšeg stadiona

FOTO: Marko Prpic / PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić predstavio je javnosti ideju izgradnje Hrvatskoga nogometnog doma i nacionalnog stadiona u novozagrebačkom naselju Kajzerica dan uoči finala Svjetskoga nogometnog prvenstva .

Naime, riječ je o projektu pod nazivom “Plavi vulkan” koji je još 2008. napravio arhitekt Hrvoje Njirić i koji je uspjehom “vatrenih” u Rusiji ponovno postao aktualan.

“Neću graditi stadione kao Putin od 400, 500 milijuna eura. Mi nismo Rusija iako njega poštujem kao predsjednika i sjajno je organizirao prvenstvo”, rekao je Bandić za 24sata  i dodao kako ćemo napraviti najljepši stadion s 35.000 sjedalica koji bi stajao 120 milijuna eura.

“Grad bi dao 70 posto projekta, a 30 posto otpada na vrijednost zemljišta. Ostatak će dati Vlada i HNS”, istaknuo je zagrebački gradonačelnik i nadodao.

“Čekali smo od 2007. godine, ali kucnuo je čas. Tajming je važan i nema boljeg nego tajminga. Arenu Zagreb napravili smo na krilima pobjede rukometaša na Svjetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama. Sada na krilima rezultata nogometaša treba izgraditi nacionalni stadion.”


Komentari

loading...
-->