KADROVIRANJE U SREBRNJAKU: SDP-u ide mjesto u Upravnom vijeću?

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Prošli tjedan, Upravo vijeće Dječje bolnice Srebrnjak podnijelo je ostavku, a dr. Darko Richter povukao se iz imenovanja za mjesto ravnatelja spomenute ustanove. Do ove velike promjene došlo je zbog izjava umirovljenog pedijatra za Glas Koncila prije 11 godina. Njegov stav o umjetnoj oplodnji izazvao je niz reakcija, većinom negativnih. Zbog navedenog Richter se povukao jer “ne želi stvarati probleme”, a Upravno vijeće dalo je ostavke te su izjave nesuđenog šefa ocijenili neprihvatljivima.

Sljedeći krug izbora za mjesto šefa Srebrnjaka i članova Upravnog vijeća, neće proći bez utjecaja SDP-a, doznaje Jutarnji. Navodno su posljednja događanja potaknula stranački interes za Srebrnjak, a u utorak bi se trebao donijeti zaključak u kojem bi se tražilo da SDP ima svog člana vijeća.

Podsjetimo, u Srebrnjaku je u posljednje dvije godine poprilično burno. Upravo je tada smijenjen dr. Boro Nogalo s mjesta šefa bolnice, a sada se ponovno kandidirao. Richter je bio već četvrti izabrani ravnatelj, no njegovu sposobnost vođenja bolnice nećemo imati prilike vidjeti.

Prema neslužbenim informacijama, u vrlo kratkom roku bi se trebao imenovati novi predsjednik i članovi Upravnog vijeća među kojima bi trebao biti i jedan član iz redova SDP-a. Nakon toga, UV će raspisati natječaj, a nova uprava bi u konačni mogla biti izabrana kroz koji mjesec.


Komentari