KADROVIRANJE U HOLDINGU! Juričan predložio Vukovića za šefa Uprave: ‘Znaju se već godinama’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Na teške optužbe smijenjenog člana uprave Zagrebačkog holdinga Ante Samodola, gradonačelnik Tomislav Tomašević kratko je poručio da je njegova savjest čista i neka ga tuži ako netko misli da se radilo nešto protuzakonito. Tomašević je istaknuo kako nema vremena baviti se blogom od Samodola, no time je ostavio i brojna nerazriješena pitanja.

Podsjetimo, razlog smjene Samodola i predsjednika uprave Nikole Vukovića bila je teška suradnja i različite vizije upravljanja, prema riječima gradonačelnika. On je okrenut budućnosti, a na činjenicu da član Nadzornog odbora Ratko Bajakić ima obveznice u tvrtki koja je u poslovnom odnosu s Holdingom, Tomašević je na to rekao da će o tome odlučivati institucije.

Jedan od zanimljivih podataka koje je iznio Samodol je uloga zagrebačkog redatelja Darija Juričana u cijeloj priči. Prema njegovim riječima, on je išao na sastanak sa Vukovićem i Sandrom Benčić kada je cijela situacija već eskalirala.

„Ni na jednoj sjednici uprave Juričan nije bio, a je li išao na sastanak u Možemo!, to morate pitati njega“, opovrgnuo je Samodola gradonačelnik.

Večernji neslužbeno doznaje da je dolazak Juričana u Holding tog dana bio mirovna misija.

„To mu je bio prvi put da je došao u prostorije Holdinga i Vukovića je ispratio do stranke, ne bi li na neki način probao pomiriti dvije strane“, izjavio je izvor blizak bivšoj upravi Holdinga i otkriva da se Juričan i Vuković poznaju već godinama jer su surađivali na jednom projektu.

Navodno su Juričan i Vuk Vuković, sin Nikole Vukovića, gradskim čelnicima rekli da, sad već smijenjeni šef Uprave, “ne bi bio loš odabir za tu funkciju”. Je li Juričan zaista bio presudan pri ovom odabiru zna samo vodstvo Zagreba, a hoće li Holding biti stabilniji i funkcionalniji s novim predsjednikom uprave Ivanom Novakovićem, pokazat će vrijeme.


Komentari