KADETKINJU KOJA JE OBJAVILA UŽIČKO KOLO S POLICIJSKE AKADEMIJE ŽELE VRATITI U SLUŽBU! Pokrenuta peticija protiv isključena 19-godišnjakinje

FOTO: Facebook/ Policijska akademija MUP RH

Nakon što je Policijska akademija Josip Jović u Zagrebu zbog snimanja i objavljivanja proslave završetka 10-tjedne kontaktne nastave na kojoj se plesalo užičko kolo, isključila 19-godišnju kadetkinju, pokrenuta je peticija za njenim vraćanjem u službu.

Naime, na društvenim mrežama dijeli se peticija koju je navodno pokrenula majka isključene djevojke, a u kojoj stoji sljedeće: “U medijima je plasirana neistinita priča o njenoj krivnji i postoje indicije da se pravi krivac koji je objavio snimku u novinama, smišljeno štiti jer otkrivanje javnosti tog događaja postavlja mnogo drugih pitanja na koje bi vodstvo policijske akademije trebalo odgovoriti, a neće, zbog puno propusta koji su se dogodili, ne samo te večeri.”

Osim toga, zaključuju: “Stoga vas molimo za razumijevanje i pomoć da se ona vrati na daljnje školovanje. Vaša potpora i zdravi glas razuma bi nam bio od velike pomoći i unaprijed vam se na tome zahvaljujemo!”. Istaknuli su i kako bi se odgovornost trebala pronaći negdje drugdje, no Policijska je akademija već istaknula kako će načelnica Policijske akademije protiv odgovornih osoba iz Policijske škole „Josip Jović“, a to se odnosi na voditelja odgojnih skupina, voditelja smjene i dvoje rukovoditelja policijske škole, podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka.

Za samu isključenu kadetkinju, rekli su kako je objavom snimke nedvojbeno prekršila važeće pravne propise Policijske škole te je nanijela štetu ugledu Ministarstva unutarnjih poslova.

U objavi peticije stoji kako je djevojka snimku objavila na svom Instagram profilu, a zatim je nakon 15 minuta i obrisala. Ipak, ista se idućeg dana proširila medijima.

Komentari