KAD POZNATA DRAMATURGINJA I NOVINARKA UDRUŽE SNAGE: Ne propustite njihovu ‘Žensku priču’

Proljetni se niz gostovanja u Ženskoj priči nastavlja s dvije izuzetne žene koje zauzimaju značajno mjesto na hrvatskoj i inozemnoj dramskoj i književnoj sceni.

Na prekrasnoj lokaciji, Zagreb 360° (Ilica 1a, 16.kat nebodera), u dvosatnom programu, voditeljica, stand up komičarka i spisateljica Marijana Perinić predstavit će 20. travnja2016 u 20.00 h dvije nove gošće: Tenu Štivičić i Branku Gabrielu Valentić.

Proljetni se niz gostovanja u Ženskoj priči nastavlja s dvije izuzetne žene koje zauzimaju značajno mjesto na hrvatskoj i inozemnoj dramskoj i književnoj sceni.

Tena Štivičić,  diplomirala je dramaturgiju na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, a 2004. magistirala dramsko pismo na londonskom Goldsmiths Collegeu.  Nemreš pobjeć od nedjelje, Fragile, Sedam dana u Zagrebu, Krijesnice, samo su neki od njenih dramskih tekstova, a prema drami  Invisible  oskarovac Danis Tanović priprema istoimeni igrani film.

Piše na hrvatkom i engleskom jeziku, a njezine se drame izvode u brojnim europskim zemljama. Prevedene su na mnoge jezike i dobile brojne nagrade, među kojima Europsku autorsku nagradu i Nagradu za inovativnost na Heidelberger Stückemarktu 2008.

Tena Štivičić je  izuzetno uspješna i u kolumnističkom žanru.  Njezina kolumnaOdbrojavanje  godinama je vrlo čitana u časopisu Zaposlena, a jednako su uspješne i dvije knjige u kojima su te kolumne trajno sačuvane: Odbrojavanje (Profil, 2007.) i Vrag ne spava (Profil, 2010.)

Druga gošća Ženske priče, Branka Gabriela Valentić majka je dviju kćeri, diplomirana novinarka i vječna studentica hrvatskog jezika i književnosti. Dugogodišnja je novinarka, a trenutačno ravnateljica Hrvatske novinske izvještajne agencije.

Obavezna je rezervacija stola na [email protected] ili mobitel: 099/758-9934.


Komentari