KAD ĆE ZAMJENSKE KUĆE? Ministar Bačić otkrio najnovije detalje o zagrebačkoj obnovi od potresa

Potres obnova, ilustracija (Foto: Damjan Tadic/CROPIX)

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić gostovao je u Dnevniku Nove TV te govorio o obnovi i trošenju novca iz Fonda solidarnosti.

“Potrošen je dio novca. Iz Fonda solidarnosti će biti osigurana tek trećina novca koji će biti utrošen”, rekao je Bačić.

Otkrio je kakva je situacija po pitanju Zagreba.

“Kad je zagrebački potres u pitanju, do kraja godine će biti gotovi svi započeti projekti i obnovljene sve kuće”, naveo je Bačić.

Problem će biti, istaknuo je ministar nedostatak građevinara.

“Izazov je veliki – kako ćemo osigurati dovoljan broj građevinskih tvrtki i građevinara za sve projekte”, rekao je Bačić te dodao da “nema radnika”.

“Kad sam došao za ministra, još nije niti jedna zamjenska kuća na zagrebačkom području niti početa, a kamoli završena. Mi smo sada krenuli, na području Krapinsko-zagorske županije gradimo sedam kuća”, rekao je.

“Dvaput je naš natječaj u Čučerju propao, nismo imali dovoljno zainteresiranih građevinara, a oni koji su se javili za sedam kuća su bili preskupi i taj posao nisam htio potpisati – triput skuplja ponuda od onoga što smo nudili je bila neprihvatljiva”, naglasio je ministar.

“Održali smo sastanak u Hrvatskoj gospodarskoj komori sa 123 najvažnije građevinske tvrtke, upoznali smo ih, čuli smo njih, dogovorili smo se kako i na koji način dalje”, rekao je.

“Kad je zagrebački potres u pitanju, do kraja sljedeće godine će sve zamjenske kuće biti ili dovršene ili u nekoj fazi izgradnje”, naveo je Bačić.


Komentari