Kad će Domovinski most biti gotov? Radovi produženi, otkrivamo novi rok i što je posrijedi

Foto: Grad Zagreb

Radovi na Domovinskom mostu produljiti će se do kraja siječnja, potvrdio je zagrebački Gradski ured za prostorno uređenje.

Podsjetimo, uređenje Domovinskog mosta, bili su prvi radovi koje je aktualni gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio u svojem mandatu.

Radovi su započeli 14. lipnja, a predviđeno je bilo da traju do 14. prosinca.

“Radi se o nešto manje od 900 metara i u jednom i u drugom smjeru. Radit će se sljedećih šest mjeseci i bit će cijelo vrijeme zatvorene dvije trake kolnika, znači jedna u svakom smjeru, međutim uvijek će biti prohodan prolaz za pješake i bicikliste, barem na jednoj strani mosta. To će trajati šest mjeseci”, rekao je tada Tomašević.

Nakon što je rok prošao, na Badnjak nam je stigao upit jedne čitateljice o tome kada će Domovinski most konačno biti završen.

“Jučer sam prolazila u 9, i 15 sati i nitko ništa ne radi..inače sam tu u pol 7 ili 19 sati i nema nigdje nikog što me ne čudi..ali i u uredovno vrijeme nitko ništa ne radi a za vrijeme špice gužve su velike”, požalila nam se čitateljica na Badnjak.

Privremeni pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, Dinko Bilić, odgovorio je na naš upit kako se radovi budu produžili do kraja siječnja, te moli građane za strpljenje.

Naime, produženje radova posljedica je intenzivnih oborina te niskih temperatura, na kojima se prema uputama proizvođača trajnoelastični premazi, epoksidni premaz pješačkih staza i primer prije njega ne mogu izvoditi. Tako se, primjerice, prilikom nanošenja probnog polja primer tijekom noći smrznuo”, poručio je Bilić.

 

Komentari