JURIO JE ŠUMOM PA NIJE VIDIO SAJLU? Planinarski savez Zagreba objavio detalje nesreće u Podsusedu: ’Ta sajla tamo stoji 50 godina’

Foto: Planinarski savez Zagreba

Nakon što je policija objavila šture informacije o nesreći u Podsusedu, u blizini planinarskog doma Glavica gdje je maloljetnik biciklom zapeo za sajlu postavljenu na šumskom putu te se pritom teško ozlijedio, oglasili su se iz Planinarskog saveza Zagreba. 

Na svom su Facebook profilu objavili, kako navode, konkretne podatke o nesreći.

“Unesrećeni biciklist se nažalost velikom brzinom zabio u službenu rampu/sajlu koja na tom mjestu od početka gradnje planinarskog doma dakle pedesetak godina. Tako nešto se nije moglo dogoditi u normalnoj vožnji bicikla već neodgovornom vožnji pojedinca koji je velikom brzinom kretanja doveo u opasnost sebe i moguće druge prolaznike, planinare i izletnike”, ističu.

Zaštita

Dodaju i kako rampa, odnosno sajla na navedenom mjestu sprječava ulazak vozila ispred doma i “služi zaštiti planinara i izletnika od motornih vozila”.

“Svi koji imaju pristup iza te točke moraju se voziti s velikim oprezom jer se tu uvijek nalazi veliki broj ljudi i djece koji posjećuju dom i spilju Veternicu. Na navedenom mjestu se nalazi i parking za manji broj vozila te se radi o makadamskoj cesti, a ne planinarskoj stazi na koju je netko postavio sajlu”, tvrde potom pa zaključuju: “Srećom u ovoj nesreći nije bilo drugih unesrećenih jer bi u toj brzini dolaska biciklista mnogi izletnici i planinari bili ugroženi od biciklista i mogla se dogoditi i veća nesreća”.

Podsjetimo, PU zagrebačka objavila je kako je maloljetnih teško ozlijeđen te mu je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu. Istaknuli su i kako je označenu metalnu sajlu postavila nepoznata osoba kako bi onemogućila pristup vozilima na šumsku stazu.


Komentari