Juričan traži propusnicu: ‘Milanović putuje samo helikopterom, moram se i ja nekako snaći!’

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Odluka o zabrani kretanja među županijama koja na snagu stupa danas u ponoć izazvala je brojne reakcije, a sarkastičnu opasku je uputio je i zagrebački redatelj Dario Juričan.

Juričanu je za oko zapala jučerašnja izjava ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića vezana za izdavanje propusnica onima na vlasti.

Podsjećamo, na pitanje novinara jesu li saborski zastupnici i ustavni suci izuzeti iz odluke o propusnicama iako nisu posebno navedeni u odluci, Božinović je rekao da takva mogućnost postoji ako bude potrebe za sjednicom radnih tijela ili samoga sabora.

“Naravno da takva mogućnost postoji, Stožer ju ne može ni zabraniti jer se radi o najvišim instancama vlasti koje je narod izabrao. Uvjeren sam da će saborski zastupnici koristiti tu mogućnost isključivo u svrhe onoga što je njihov posao vezan za rad u saboru”, objasnio je.

Povodom navedenog, Juričan je na simboličan način odlučio zatražiti propusnicu i za sebe.

“Potpredsjednik Vlade i diplomant Općenarodne obrane i društvene samozaštite (ONO i DSZ), g. Davor Božinović, 21.12.2020. je izjavio kako će propusnicu dobiti “oni koje je izabrao narod”.

ZAHTJEV ZA PROPUSNICOM ČOVJEKU BIRANOM OD NARODA DARIJU JURIČANU

Potpredsjednik Vlade i diplomant Općenarodne obrane i…

Objavljuje Želim biti Milan Bandić gradonačelnik svemiraPonedjeljak, 21. prosinca 2020.

 

“Kako su me na Predsjedničkim izborima izabrala 87.883 građana, dana 21.12.2020. poslao sam nadležnima zahtjev za propusnicom bez ograničenja. Zahtjevu sam priložio i konačni izvještaj Predsjedničkih izbora Državnog izbornog povjerenstva (DIP) koji potpisuje sam bog hrvatskog pravosuđa – Đuro Sessa, predsjednik DIP-a, predsjednik Vrhovnog suda i dopredsjednik Teniskog kluba Dugave!”

“Želim napomenuti da su se svi ostali kolege s predsjedničkih izbora već nekako snašli i ne trebaju propusnicu. Zoran Milanović izvan svoje županije sada putuje samo helikopterom ili eventualno ratnim brodom do Albanije. Kolinda Grabar Kitarović ne putuje nigdje, ona šalje muža Jakova do Dragana Kovačevića u popularni podrum u Slovenskoj po višak hrane. Ako ga već nije pokupio Zoran Milanović i ubacio u gepek blindiranog automobila, da se ne baci.
Miroslava Škoru i dalje zanimaju samo parkinzi na najboljim lokacijama, a naš Duce hladi jaja u Bruxellesu (da li ga je itko vidio?).”

“Dakle, na vjetrometini ostajem samo ja! Stoga molim lijepo da mi se izda propusnica neophodna za funkcioniranje gospodarstva i našeg društva u cjelini, kako bih i ja pokazao da uvijek postoje jednakiji od drugih”, napisao je Juričan.

Komentari