Juričan prognozira koliku će kaznu dobiti Bandić: ‘Proces će dugo trajati, ali materijalni dokazi su dosta jaki’

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Na jučerašnjem suđenju Bandiću je bio i čovjek koji posljednjih mjeseci uporno razotkriva njegove mutne poslove – Dario Juričan. RTL Direktu je pojasnio zašto je došao.

“Ja sam redovna životinjica na svim tim procesima. Tamo se vodi puno tih procesa u kojima su involvirani svi Bandićevi suradnici”, kazao je Juričan.

Na pitanje kako to izgleda, pa dobro ne iz prvog, ali iz zadnjeg reda, odgovara:

“To je beskonačno dosadno. Postane zanimljivo kada su jaki svjedoci, a onda oni gube pamćenje i naknadno dobiju pamćenje. Danas nije bilo nešto zanimljivo“, rekao je.

(FOTO) Bandić na sudu: ‘Nisam kriv’

Osvrnuo se na sve za što se tereti Bandića.

“Ja sam sada čuo njegove odvjetnike. Ovi divni odvjetnici brane samo nevine ljude. Meni je jasno da je i Bandić nevin. U svim tim procesima dokazni materijali su dosta jaki. Ima tu hrpa svega. Da nema tog procesa, ne bi nikad saznali da ima tri tajna stana”, podsjetio je Juričan.

Komentirao je i aferu Štandovi.

Mi smo to otkrili davno. Htio sam da to sve ide u filmu, ali kada je krenula kampanja, odlučili smo to rokati”, poručio je.

Objasnio je zašto je baš on tako načeo Bandića.

“Ja sam bio samo malo uporniji nego drugi. Ja sam ga rokao od prvog do zadnjeg dana. Htio sam građanima pokazati da je problem vrlo konkretan”, govori Dario Juričan.

Na pitanje prati li i patnje Ivice Todorića, Juričan kaže:

“O da, tog patnika! Vidim da drži presice pa ga koji dan kasnije vidim kako vozi Mercedes”, kazao je.

Novi problemi za Bandića: Potvrđena optužnica protiv njegovih suradnika za malverzacije sa zemljištem

Rekao koliko će godina zatvora Bandić dobiti po njegovoj procjeni

O tome što će se dogoditi s Milanom Bandićem, jasno će:

“Moja procjena je da neće dobiti više od pet godina zatvora. Čini mi se da bi mogao dobiti oko tri godine. To će dosta dugo trajati, ali materijalni dokazi su dosta jaki”, kaže.

Sudjelovanje na predsjedničkim izborima donijelo mu je 88 tisuća glasova, 34 tisuće samo u Zagrebu. Na račun tog broja otišao je i pred Holding tražiti dio plijena.

“Ja sam javno rekao: ‘Čemu ti izbori ako nema plijena?'”, jasno će Juričan.

O daljnjim planovima kaže:

“S filmom o Bandiću se ne žurim. Želim u njega staviti i Davora Bernardića, on je politička niškorist, zagrebački štakor. Čekam parlamentarne izbore pa da vidim kako će završiti on, kralj političkog nečinjenja. Radi antikorupcijsku koaliciju, a prijatelj mu ima kućicu na Adventu i taj frendač je politički tajnik stranke Milana Bandića”, rekao je Dario Juričan u RTL Direktu.

Juričan ponovo poslao pismo svom najdražem kolegi: ‘Voljeni vođo Bandiću, čekam te!’


Komentari