JURIČAN OPLEO PO MINISTRU: Taj notorni bandićevac rado pomaže Uskokovim mušterijama i pakira našem prepoštenom premijeru

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Zagrebački redatelj Dario Juričan u novoj objavi ponovno se satirično osvrnuo na postupke ministra pravosuđa i uprave RH Ivana Malenice, a i najavio je dolazak pred Banske dvore idući ponedjeljak. Juričanovo današnje priopćenje pod naslovom “Notorni Malenica ponovo krši zakon i morao bi u lisice” prenosimo u cijelosti:

HDZ je osuđena pravna osoba, ali Malenica za to očito nije čuo

Kao što je poznato, pravomoćnom presudom Vrhovnog suda broj: I Kž -Us 21/2021.-17 od 11. lipnja 2021. osuđena je kriminalna pravna osoba – stranka HDZ. Izgleda da jedino ministar pravosuđa Ivan Malenica nije za to čuo, jer bi znao da onda slijedi primjena članka 22. Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela, a taj glasi:

(1) Sud će, po službenoj dužnosti, po donošenju presude, bez odgode, o sadržaju presude kojom se osuđuje pravna osoba obavijestiti sudski ili drugi registar u koji je ta pravna osoba upisana.

(2) U obavijesti sudskom ili drugom registru navest će se sljedeći podaci: naziv suda, broj presude i dan izricanja presude, tvrtka, odnosno naziv pravne osobe, sjedište i matični broj pravne osobe, osobni identifikacijski broj, kazneno djelo, kazna i sigurnosna mjera ako je izrečena.

Taj notorni bandićevac….

Uvidom u Registar političkih stranaka u koji je upisana pravna osoba poznata pod skraćenicom “HDZ” ustanovio sam da resorni ministar Malenica nije naveo presudu vladajućoj stranci, iako je to prema Zakonu o odgovornosti pravnih osoba bio dužan napraviti.

Taj notorni bandićevac, ministar pravosuđa koji rado pomaže Uskokovim mušterijama, očito ponovo krši Zakon i pakira našem prepoštenom premijeru Andreju Plenkoviću.

Imam građansku dužnost da višestrukog kršitelja Zakona, nepopravljivog recidivistu, ministra Malenicu, za kojeg sam opazio da krši Zakon, spriječim u bijegu i zadržim do dolaska policije te tim povodom dolazim pred Banske dvore u ponedjeljak (29.11.2021.) točno u podne. Očekujem da će mi se Malenica dragovoljno predati te da sa sobom ponese četkicu za zube i što manje stvari, a kako bi pritvorski nadzornik imao manje posla sa zapisnikom.


Komentari