Juričan održao ‘zaziv Franje Tuđmana’ na mjestu gdje je, po njemu, utemeljena korupcija: ‘Franjo, oprosti im, ne znaju što čine’

Facebook

Predsjednički kandidat Dario Juričan danas je održao ‘zaziv Franje Tuđmana’, piše N1.

Ispred resorana Gastro Globus kod Zagrebačkog velesajma predsjednički kandidat Dario Juričan zapalio je svijeću i pomolio se.

“Okupili smo se danas ispred restorana Gastro Globus, koji je devedesetih bio strateška točka HDZ-a, a osnovao ga je Miroslav Kutle. U ovaj je restoran Franjo Tuđman dolazio na stražnja vrata. Tu se prikupljao prvi novac za HDZ”, rekao je Juričan.

“Miroslav Kutle je nakon 2000. završio u zatvoru, otišao je na službeni put u BiH. HDZ ga je zaboravio, ali ja nisam. Danas u ovoj zgradi nema više Kutle, ali tu redovito dolazi HDZ. Tu je i Kolinda održala svoj predizborni govor, a mi smo danas ovdje zato što se Franjo Tuđman okreće u grobu, zato što Milan Bandić želi srušiti Velesajam i ovu povijesnu zgradu za HDZ, za državu i za korupciju. Franjo Tuđman kao utemeljitelj korupcije u Hrvata ovo nije zaslužio”, rekao je Juričan.


Dodao je da Bandić “sa svojim pajdama” na tom mjestu planira napraviti zagrebački Mahnattan. “Srušit će ovo mitsko mjesto, gdje su HDZ-ovci dolazili na žderačine kod Kutle. Ovo je povijesna kolijevka i ja sam došao pomoliti se i zamoliti Franju Tuđmana gore i reći mu: Franjo, oprosti im, ne znaju što čine”, rekao je Juričan.

Juričanov posjet Pantovčaku nije prošao bez incidenata: Jedan građanin poslao mu je jasnu poruku

Komentari

loading...
-->