JURIČAN KAKVOG JOŠ NISTE VIDJELI Nervozno odgovarao na pitanja o sastanku s Vukovićem i Benčić

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zagrebački redatelj Dario Juričan održao je presicu za medije na temu presude Visokog upravnog suda u slučaju promjene imena Darija Juričana u Milan Bandić. No, ono što je novinare najviše zanimalo jest njegovo prisustvu na sastanku na kojem su bili smijenjeni šef uprave Zagrebačkog holdinga Nikola Vuković i saborska zastupnica Sandra Benčić.

“Svrha mog dolaska na sastanak je bila medijacija među stranama. Ja sam uložio jako puno da se riješimo koruptivne vlasti Milana Bandića, sav moj aktivizam je bio za interes građana. Ako sam nešto krivo napravio, a mislim da nisam. Svi moji filmovi i aktivizam je išao u tom smjeru. Niti sam sudjelovao niti namjeravam. Žao mi je što strane nisu našle zajednički jezik, ali ja u tome ne namjeravam sudjelovati”, pravdao se Juričan i napominje da se digla velika medijska prašina, a on smatra da tu nema neke velike priče.

Kaže i da mu je žao što se strane nisu uspjele dogovoriti, ali da su pokazali volju time što su došli na razgovor.

“Vidite da sad strane ratuju u medijima, moja priča je tu završila. Moje je bilo samo da budem medijator”, dodaje redatelj.

Na pitanje o tome tko je dogovorio za svoj dolazak na sastanak, Juričan kaže da to nije bitno te da je išao tamo u najboljoj volji, u interesu građana. Ističe i da mu je ovo bio prvi i zadnji put da je bio na takvom sastanku. Na pitanje zašto ne želi reći tko je inicirao sastanak odgovara:

“Da su me zvali tamo Nikola Grmoja ili bračni par Raspudić došao bih”, objasnio je vidno iznerviran redatelj.

Na pitanje zašto je bio na “tajnom sastanku”, ostao je malo iznenađen:

“Kako mislite tajno? Ali, ja tamo nisam vidio niti gradonačelnika Tomaševića niti ikoga drugog”, odgovorio je i dodao da nije čuo baš nikakve povjerljive podatke te da nije bio u Upravi Holdinga i da nije imao pojma o tome što se događa. Napominje da je naprosto vidio da dolazi do “razlaza dviju strana” i bilo mu je žao.

S obzirom na to da su ga novinari pretežito ispitivali o spornom sastanku, Juričan im je prigovorio da ponavljaju ista pitanja. Zatim ga je jedan od novinara pitao o promjeni imena i ministru pravosuđa i uprave Ivanu Malenici.

Redatelj je pokazao ružičaste lisice koje je namijenio Malenici i izjavio da resorni ministar tri tjedna nije postupio po presudi Visokog upravnog suda o tome da se njegovo ime promijeni u Milan Bandić. Juričan kaže da je njegova “građanska dužnost da ga uhiti”.

“Sutra u osam ujutro, nadam se da ministar radi, i spriječit ću u bijegu ministra Malenicu i pozvati policiju”, najavio je Juričan svoju akciju.

Komentari