Juričan Bandića prijavio Povjerenstvu, uvjeren kako skriva slike vrijedne nekoliko desetaka tisuća eura

Dario Juričan Bandića je prijavio Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa jer, prema njegovim riječima, gradonačelnik skriva brojna umjetnička djela koja nije prijavio u imovinskoj kartici.

“MILANE, REZAČU ETIKETA, ZAŠTO NE ŽELIŠ BITI BOLJA OSOBA I NE PRIJAVIŠ SVE SLIKE KOJE NEUSPJEŠNO SKRIVAŠ?”, započeo je Juričan svoje pismo Bandiću.

“Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa – Prijava

Dužnosnik koji se prijavljuje:
Milan Bandić gradonačelnik, Grad Zagreb

Ovim putem prijavljujem dužnosnika g. Milana Bandića, gradonačelnika Grada Zagreba, radi kršenja Zakona o sprječavanju sukoba interesa. U prijavi se nalazi detaljno obrazloženje odnosno dokazi osnovanosti prijave.

Dužnosnik g. Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, posjeduje vrijedna umjetnička djela nekih od najpoznatijih hrvatskih slikara, pojedinačne vrijednosti veće od 30.000 kuna. Umjetnine dužnosnik nije prijavio u svojoj imovinskoj kartici.

Dokaz:
– Pravomoćno rješenje Županijskog suda u Zagrebu br Kov-Us- iz-3/18 (Kov-Us-55/15; Kir-Us-393/14; Kir-Us-162/15) od 12.2.2018.
– Fotografija Milana Bandića i slika autora Dušana Džamonje
(javno dostupna na Instagramu )

Iz navedenog rješenja Županijskog suda u Zagrebu vidljivo je kako dužnosnik Milan Bandić

– Slika autora Dušana Džamonje ,,Kompozicija”, tehnika crtež tuš
– Slika autora Mencia Clementa Crnčića ,,Marina”, tehnika ulje na platnu

Prema javno dostupnim izvorima pojedinačna vrijednost navedenih umjetnina prelazi i nekoliko desetaka tisuća eura.

Radi utvrđivanja svih relevantnih okolnosti iz navoda u ovoj prijavi predlažem da Povjerenstvo utvrdi način stjecanja umjetničkih djela u posjedu dužnosnika Bandića kao i njihovu pravu vrijednost.

Na posljetku predlažem da se utvrdi kršenje propisa o sprječavanju sukoba interesa od strane dužnosnika Milana Bandića, da ga se kao serijskog kršitelja Zakona o sprečavanju sukoba interesa propisno pomazi te pozove da u što kraćem roku ispuni svoju imovinsku karticu i napokon postane bolja osoba čemu on zapravo stremi.

Podnositelj
Dario Juričan

U Zagrebu, 14. svibnja 2020.”, stoji u objavi.

 


Komentari