JUBILARNA ZAVRŠNICA manifestacije ‘Medeno srce Zagreba’

commons.wikimedia.org

Kup završava u Zagrebu, gdje se zbrajanjem ukupnog broja bodova pobjedniku dodjeljuje velika kristalna kuhača i mnoge druge nagrade.

Nakon što su četiri kola Hrvatskog kuharskog klupa održana u Vinkovcima, Kutini, Donjoj Stubici i Bjelovaru, 5. završno okolo održava se u Zagrebu u hotelu Sheraton. 05. i 06 listopada. Natjecatelji će tom prigodom svoje stručno znanje pokazati u pripremi svečane hladne plate, toplog glavnog jela s prilogom te desertu.

Natjecanje 5. kola održava se u organizaciji Udruge kuhara Grada Zagreba, a na njemu će sudionici pripremati svečanu hladnu platu od buta divlje svinje i šumskih gljiva, toplo glavno jelo s prilogom od pileća prsa, camembert sira i vrhnja za kuhanje te desert od čokolade, meda i orašastih plodova.

Radove natjecatelja ocjenjivat će eminentni kuhari i slastičari, članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a, Branko Ognjenović, Gostimir Dragić, Vladimir Balent i Branko Žufika koji će osobitu pažnju posvetiti vanjskom izgledu, sastavu i naravno, okusu jela. Kreativnija i složenija jela bit će posebno vrednovana.

Ovo je jubilarna deseta godina održavanja Hrvatskog kuharskog kupa, jedinstvenog kulinarskog natjecanja u svijetu. Već tradicionalno, Kup završava u Zagrebu, gdje se zbrajanjem ukupnog broja bodova pobjedniku dodjeljuje velika kristalna kuhača i mnoge druge nagrade.

 


Komentari