JOŠ NEVIĐENO U ZAGREBU: Zaboravite na klasična kina, u Kaptol centru se otvara nešto potpuno drugačije

screenshoot

Jesu li kina kakva poznajemo stvar prošlosti?

U Centru Kaptol otvara se prvo boutiqe kino u Hrvatskoj, a interijer dizajniraju Dean Franjić i Saša Šekoranja. Radi se o novom projektu CineStara, otvorenje se planira vrlo skoro, a nalazit će se na mjestu donedavnog CinePlexxa.

Novo okupljalište Zagrepčana

Ovakav koncept kina još je neviđen u Lijepoj našoj, ali i u ovom dijelu Europe. Svi posjetitelji svjedočit će jedinstvenom doživljaju koji donosi intimna boutique atmosfera, dizajnerski ambijent, personalizirana usluga i odabrani filmski program. Upravo zbog toga bi ovo trebalo postati novo veliko okupljalište Zagrepčana, smatraju u CineStaru. Dostupno će biti 5 kinodvorana, 666 sjedećih mjesta i bar površine od 450 četvornih metara.

“Svaku od pet kinodvorana zamislili smo na drugačiji način. Radimo prototipove stolaca i ležajeva, biramo boje, teksture i sve to stavljamo u kontekst koji je za sada poput živog bića. Ideja dizajna mijenja se od salonskog preko retro do trenutačno postapokaliptičnog interijera. Koncept je čvrsto vezan uz magiju koju nam stvara trenutak u kojem se podiže zastor i gdje iz stvarnog svijeta ulazimo u imaginarni. Upravo to nam daje mogućnost da se na ovom projektu izražavamo u većim gestama nego na našim drugim projektima, kao što su hoteli ili privatni prostori”, govore iz Studija Franić Šekoranja.

Korak u novi svijet

“Kreiramo prostore kina i bara za koje bismo željeli da u njima provodite jutra ili čitava popodneva i večeri, prostor za druženje i sanjarenje, prostor koji je teatralan, ali ugodan…”, objasnili su dizajneri.

Veliki bar nalazit će se na samom ulazu u kinokompleks koji je zamišljen kao portal u drugu stvarnost. 

“Prostor će nas poput zastora u kazalištu uvoditi i otkrivati svijet u kojem su mašta, individualnost, izričaj i emocije osnovni pokretači. Upravo to nama kao dizajnerima interijera, koji će ovom prostoru izvanrednih proporcija udahnuti nov život, daje slobodu promišljanja kakvu je teško susresti kod drugih projekata, a što će ovaj prostor u konačnici učiniti potpuno jedinstvenim mjestom”, kazao je Franjić

Ovakav koncept dobro je poznat u svijetu

Boutique kina nemaju jasnu definiciju, ali kao i boutique hotele njih odlikuje dobar stil, arhitektura, dobra usluga i nov sadržaj. Ovaj kocept i nije tako nov, razvio se kasnih osamdesetih i ranih devedestih, ali trenutna manifestacija je nova, piše Jutarnji. 

Ovaj novi projekt će filmofilima pružiti više od onog što pružaju multipleksi, ukratko šarmantan i starinski štig s najnovijom tehnologijom.

Svaka dvorana biti će drugačije dizajnirana, prikazivat će se drugačiji sadržaj, a i raspored sjedenja razlikovat će se od onog uobičajenog, dio kinosjedala zamijenit će dizajnerske fotelje. Program kina biti će orijentiram prema revijama i odabranim filmovima za istinske ljubitelje sedme umjestnosti.

>>> FILMOLJUPCI, NAVALITE! Osam odličnih festivalskih dana ZagrebDoxa

 


Komentari