Još nam se čitatelja javilo zbog rent-a-car prevaranta: ‘Oštetio me za više od 5 tisuća kuna, a sada prijeti da će me tužiti’

Pixabay

Nakon članka Zagreb.infa o prevarama koje stanoviti Alan Pašić provodi putem svoje rent-a-car agencije, još nam se jedna čitateljica javila sa svojim iskustvom.

Kako tvrdi, u lipnju je putem oglasa na Njuškalu unajmila automobil za svoju sestru koja živi u Engleskoj te je dolazila s obitelji u Hrvatsku.

Budući da je od početka bila sumnjičava prema oglasu, u kojem je stajalo da plaćanje ne može biti izvršeno putem kreditne kartice, zatražila je od gospodina Pašića račun, kojeg je on rekao poslati poštom. Račun joj nikad nije isporučio i kasnije je negirao da ga je uopće tražila.

Uplata je izvršena putem tekućeg računa, a cijena iznajmljivanja automobila iznosila je 5100 kn. Automobil su trebali preuzeti 25. srpnja, no dan prije, u 22 sata navečer, dobili su obavijest da im ne mogu dostaviti automobil jer ga prijašnji klijenti nisu vratili.

Alan Pašić je obećao da će izvršiti povrat novca, no rekao i kako za njega ne postoji zakonski rok. Nakon što je taj podatak provjerila u Hrvatskoj gospodarskoj komori, uvjerila se da rok zaista ne postoji.

Ipak, nakon što povrat novca dugo nije izvršen, obratila se inspekcijama i policiji. U poreznoj inspekciji su rekli da će istražiti slučaj, no ne mogu joj reći rezultate istraživanja. U policiji su napravili zapisnik, dok se iz Državnog inspektorata nikada nisu javili s povratnom informacijom.

U međuvremenu je Pašić zaprijetio da će je tužiti jer je pozivanjem inspekcija nanijela štetu svim njegovim firmama. Pašić je navodno otvorio već nekoliko firmi kako bi nastavio s prevarama nakon što jedna firma dođe na loš glas. Prema Fininfo, bio je vlasnik firmi Grand Auto Rent i Euro Rent, a trenutno je vlasnik firme Flex Rent.

Recenzije Flex Renta na Tripadvisoru pokazuju da se još ljudi opeklo na Pašićeve oglase. Od tri recenzije, dvije upozoravaju da se radi o varki i da mu ne daju novac. Obje su objavljene u kolovozu ove godine.

Screenshot: Tripadvisor

Budući da vjerojatno u svom posjedu nema oglašavane automobile, Pašić se služi slikama skinutim s interneta. Čitateljica je tako došla do podatka da su slike izvorno u vlasništvu  jedne engleske tvrtke te im se javila da provjeri imaju li ikakve veze s Flex Rentom. Oni su potvrdili da se radi o njihovim slikama, no i to da nemaju nikakve veze s dotičnom zagrebačkom tvrtkom.


Komentari