JOŠ JEDNA RUPA U ZAGREBU! Oko nje se širi udubina, a nalazi se na veoma opasnom mjestu (FOTO)

FOTO: Čitatelj

Javio nam se zabrinuti stanovnik Tijardovićeve ulice u Prečkom koji nam je otkrio kako je iza njegove zgrade već barem pola godine rupa i to na vrlo zabrinjavajućem mjestu.

Ovoga tjedna glavna tema u Zagrebu su rupe. Prva se pojavila u ponedjeljak 4. travnja na križanju Slavonske i Marohnovićeve, a u četvrtak 7. travnja na Srednjacima u Ulici Vincenta iz Kastva. Ona na Slavonskoj podigla je najviše prašine zbog svoje veličine koja ide pet metara u širinu i čak sedam u dubinu, dok je ona na Srednjacima nešto manja, duboka je ‘samo’ metar. No, dojave o rupama nastavile su se i nakon toga, pojavila se, naime, još jedna manja u Dubravi, a posljednja i to poprilično zabrinjavajuća stiže iz zagrebačkog kvarta Prečko.

“Rupa je promjera 30 centimetara, ali prostor oko nje je ulegnut”

Razgovarali smo sa zabrinutim stanovnikom Tijardovićeve ulice u Prečkom koji nam je otkrio kako je iza njegove zgrade već barem pola godine rupa i to na vrlo zabrinjavajućem mjestu.

“Rupa je promjera oko 30 centimetara, ali ide nešto više u dubinu. Mislim da je veći problem taj što je asfalt i zemlja oko rupe ulegnuta, što bi značilo da uskoro može napuknuti ostatak asfalta, a onda to više neće biti rupa nego rupetina. Rupu su obilježili znakovima upozorenja, ali to ništa ne znači jer je, kao što sam već rekao, prostor oko rupe već dobro ulegnut.”, kazao nam je stanovnik zagrebačkog kvarta Prečko, Zoran (55), iza čije zgrade se pojavila rupa prije otprilike pola godine.

FOTO: Čitatelj
FOTO: Čitatelj

Nastala u blizini dječjeg parka

Valjalo bi istaknuti kako je rupa nastala na veoma nezgodnom mjestu, nalazi se posred asfaltirane staze kojom se ulazi u obližnji dječji park. Tom stazom svakodnevno prođu deseci ljudi, što bi značilo kako bi u slučaju urušavanja netko ozbiljno mogao nastradati.

“Tom stazom šećem gotovo svaki dan kada idem s psom u šetnju, a nalazi se svega desetak metara od dječjeg parka i pet šest metara od zgrade, a udubina se širi baš prema zgradi”, veli Zoran.

FOTO: Čitatelj
FOTO: Čitatelj

“Kod nas se rupe često otvaraju”

No, to nije jedina rupa koja muči stanovnike Prečkog. “Kod nas u Prečkom rupe se često otvaraju, recimo pred ulazom broj 16 na parkingu u Tijardovićevoj, proteklih godina često se znala otvarati rupa dubine barem pola metra, metar, a tako je znala stajati ne pokrpana tjednima bez obzira na to što smo mi svakoga jutra strepili hoće li nam auto propasti”, kazao nam je Zoran.

Iako stručnjaci tvrde kako su rupe u Zagrebu stvar starih i loših instalacija te kako ne prijete nikakva veća urušavanja, građani s druge strane stalno ukazuju na to da rupa itekako ima i kako možemo vidjeti, u nekim dijelovima grada one se češće otvaraju.

>>> VEĆ TREĆA U SAMO JEDNOME TJEDNU! U zagrebačkoj Dubravi stvorila se nova rupa (FOTO)

>>> MISTERIJ JE NAPOKON RIJEŠEN: Otkriven pravi razlog zašto se pod Zagrebom otvaraju rupe

>>> CIJELI GRAD NA NOGAMA: Otvorila se još jedna rupa u Zagrebu, stručnjaci ispituju uzroke! (FOTO)


Komentari