JOŠ JEDNA MAJKA PROGOVORILA O SLUČAJU GOLJAK: ‘Dijete su mi zamalo napravili invalidom’!

Screenshot

Ispričala je i kako su ondje zamalo i njezino dijete napravili invalidom, a najodgovornijom smatra glavnu sestru.

Čini se kako je priča Dijane Sajko o zlostavljanju djece u Specijalnoj bolnici za djecu s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama na zagrebačkom Goljaku, bila samo jedna u nizu. Niti dva dana nakon što je Sajko izašla u medije su pričom, javila se nova majka koja ima novu priču zlostavljanja, to jest grubog ponašanja prema pacijentima (djecom) na Goljaku.

HRT je sinoć objavio još jednu priču majke koja je svjedočila grubom ponašanju medicinskog osoblja spram djece u bolnicu na Goljaku. Dragana Martinović prisjetila se vrlo grubog ponašanja medicinskog osoblja na Goljaku. “U jednom trenutku je taj mali stavio rukicu u tanjur s hranom, a taj mu je medicinski brat uhvatio ruku, jako i udario njome o stol, ali, baš ono muški. Kroz vrata sam čula kada je viknuo na njega: Jesam li ti rekao ne ruku u tanjur”, ispričala je majka čiji je danas petogodišnji sin svojedobno proveo godinu i pol dana na Goljaku.

Ispričala je i kako su ondje zamalo i njezino dijete napravili invalidom, a najodgovornijom smatra glavnu sestru koja joj, kaže, uopće nije javila da joj je dijete na Srebrnjaku i da su mu doživotno uveli pumpicu.

Objavljenim potresnim svjedočanstvom žrtve medicinskog osoblja na Goljaku zgrožena je i pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak.

“Osuđujemo svako nasilje naročito kada govorimo o djeci s teškoćama u razvoju i o instituaciji koja je dužna o njima skrbiti. Istovremeno očekujemo da su ti zaposlenici, koji su najveći stručnjaci -zapravo pozvani raditi u najboljem interesu ove djece”, kazala je Slonjšak za HTV.

Spomenimo kako policija već provodi istragu na Goljaku, a Ministarstvo zdravlja zatražilo je hitno očitovanje bolnice na temelju kojeg će odlučiti o daljnjim koracima.

“Postupanje u navedenom slučaju te moguće sankcioniranje djelatnika u ovlasti je ravnateljice zdravstvene ustanove i mjerodavne komore, a ako se utvrdi da je riječ o mogućem zlostavljanju djece, čak i Ministarstva unutarnjih poslova”, priopćeno je iz ministarstva.

Prva progovorila Dijana Sajko i raspetljala čvor

Podsjetimo, jedna je zabrinuta majka objavila potresnu priču u Facebook grupi “Mame,buduće mame,od izravnih do anonimnih pitanja”. Kako je kazala, ona je prilikom posjeta Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i mortoričkim smetnjama (poznatija kao Goljak) naišla na doista zastrašujući prizor.

“Riječ je o Gornjem Goljaku, a scena se događala iza zatamanjenih stakala. Išla sam svome djetetu otkopčati jaknu i primijetila sam kako je zaposlenica vikala na dijete, primila ga za lice i odgurnula ga u kolica. Riječ je o djetetu između tri i četiri godine starosti s posebnim potrebama. Doslovno sam uletila u prostoriju i gospođi svašta izgovorila”, ispričala nam je Dijana Sajko koja je prije toga, cijelu priču objavila na društvenim mrežama i time očito raspetljala dobro zapetljan čvor.

“Djelatnica je reagirala potpuno hladnokrvno i kazala mi nije njima ništa”, nastavlja Sajko svoju priču.

Nedugo nakon toga Bošnjak Nađ kazala je da je odmah, pročitavši prijavu u srijedu ujutro, pozvala djelatnike da se očituju, to očekuje i pismeno, te će temeljem toga povjerenstvo donijeti odluku o mogućim sankcijama. Prema pisanju medija, djelatnica koja je pod sumnjom za zlostavljanje djece, trenutno se nalazi na godišnjem odmoru, piše HRT.

Kako piše dnevnik.hr, sprona djelatnica sve je porekla te da tvrdi da se to nije dogodilo onako kako je opisala majka, ali je ipak poslana na godišnji odmor. Ravnateljica je poručila i da će napraviti apsolutno sve da se utvrde činjenice i da su joj u prvom fokusu djeca i njihova dobrobit, a također je izrazila žaljenje što majka Dijana Sajko nije odmah došla njoj prijaviti cijeli slučaj.

>>> SLUČAJ GOLJAK NA NOGE PODIGAO I MINISTARSTVA: Sporna djelatnica sve porekla!


Komentari