Još jedna kazna Davidu Komšiću, nećete vjerovati za što

24.02.2017., Zagreb - Nakon dovrsenog kriminalistickog ispitivanja, osumnjiceni za monstruozno ubojstvo 18-godisnje Kristine Krupljan, David Komsic, priveden je u Drzavno odvjetnistvo. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Pokušaj unošenja mobitela u Remetinec Davidu Komšiću, ubojici Kristine Krupljan, ipak neće proći bez sankcija.

Premda, prema hrvatskom zakonu, njegov otac Ivo Komšić, koji mu je u zatvor skrivećki donio mobitel, ne može biti sankcioniran, David će biti kažnjen. Naime, unošenje mobitela nije kazneno djelo, međutim upravitelj zatvora i sud zaključili su da predstavlja stegovni prijestup pritvorenika te je mlađem Komšiću izrečena jednomjesečna zabrana dopisivanja i primanja posjeta, piše Jutarnji list.

Iako obrana na ovu odluku ima pravo žalbe, time se ne odgađa izvršenje sankcije, tako da je od petka Davidu Komšiću zabranjeno primati ikakve posjete u Remetincu, osim posjeta odvjetnika. Riječ je zapravo o jedinoj kazni za ovakav prijestup koji poznaje Zakon o kaznenom postupku, a takvu sankciju sudu je predložio upravitelj Remetinca, nakon što su zatvorski stražari detektirali prijestup.

Naime, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, ključnu ulogu u pronalasku mobitela odigrale su nadzorne kamere u sobi za posjete. Iako pritvorenike i posjetitelje dijeli staklo, tako da se ne mogu dodirivati ni razmjenjivati predmete, otac i sin Komšić primijetili su da se to staklo može malo podignuti pa mu je otac ispod gurnuo minijaturni mobitel. Međutim, pravosudni policajci na videonadzoru su uočili da mu otac nešto dodaje te su odmah došli u sobu i kod Davida pronašli mobitel.

David Komšić na zagrebačkom je Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora jer je u veljači 2017. na smrt izbo svoju bivšu djevojku Kristinu Krupljan, koja je u trenutku smrti bila trudna, zadavši joj 88 uboda nožem. Trenutačno mu se sudi zbog fizičkoga napada na tu istu djevojku u studenome 2016., koju je tri mjeseca poslije ubio.


Komentari