Još jedan ‘show’ u SDP – u: Šef organizacije htio zatočiti članove Partije, prisutnost jednog čovjeka spriječila veći kaos

Patrik Macek/PIXSELL

U organizaciju zagrebačkog SDP-a u Maksimiru u petak navečer došla je policija jer je netko javio da je nedavno izabrani šef te organizacije, Marko Tardelli, blizak Davoru Bernardiću, zaključao svoje kolege.

“Kada je policija stigla na mjesto događaja, više nije bilo potrebe za postupanjem”, kažu iz policije.

Marica Vidušić Vrdoljak za Jutarnji je kazala da je bila na sjednici maksimirske organizacije koja je naprasno prekinuta jer se nije poštovala procedura:

“Išlo se batinom, šakom po stolu. Bit će kako ja kažem. A tako se ne može raditi.”, kaže Vidušić Vrdoljak za Jutarnji, dodavši da je zapelo već na izglasavanju dnevnog reda.

Predsjednik je predložio dnevni red, a onda je jedan  član Odbora zatražio dopunu, međutim Tardelli je inzistirao da se glasa o dnevnom redu koji je on predložio.

“Glasali smo i njegov dnevni red nije prošao. Onda je rekao da prekida sjednicu i tražio da se raziđemo pa ćemo se vidjeti za mjesec dana. Šokirani članovi Odbora, petnaestak ljudi, ostali su sjediti. Na to je predsjednik rekao da izvolimo izaći ili će nas zaključati”, ispričala je Vidušić Vrdoljak.

Unutarstranački sukobi ovu organizaciju razdiru već neko vrijeme, a u petak je maksimirsko Predsjedništvo donijelo Poslovnik prema kojemu bi Odbor trebao raditi te je to stavljeno na dnevni red. Odbor je odbio glasovati o dokumentu kojim bi im netko diktirao kako će raditi, stoga je dnevni red pao.

Podsjetimo, ova organizacija je bila rasuštena kada je kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a Gordan Maras Predsjedništvu stranke podnio prigovor u kojem je tvrdio da se u Maksimiru proveo izborni inženjering. Organizacija je bila raspuštena, a za povjerenika je doveden sadašnji predsjednik Tardelli.

“Da se Maras nije pojavio na sjednici, uvjerena sam da bi nas Tardelli zaključao. Ovako se ipak nije usudio zatočiti saborskog zastupnika”, ustvrdila je Vidušić Vrdoljak


Komentari